Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Τσάμπα μάγκας” ο κτηνοτρόφος που εισέβαλε ένοπλος στον Οργανισμό Αποζημιώσεων – Τα φυσσίγια δεν είχαν… πυρίτιδα – Παραδόθηκε και συνελήφθη

ΦΩΤΟ από kozanimedia.gr
ΦΩΤΟ από kozanimedia.gr

– Οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ο δράστης που έβγαλε έξω τους υπαλλήλους και απειλούσε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα
– “Οδηγήσατε τους πολίτες σε απόγνωση”, λέει η βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή
– “Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις” αναφέρει η προϊσταμένη της υπηρεσίας
– Στο σημείο βρέθηκε ο αδερφός του και ένας ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας
– Δείτε στο βίντεο τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την εισβολή του κτηνοτρόφου

Αναίμακτα έληξε το θρίλερ που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, όταν περίπου στις 11:15 ένας κτηνοτρόφος εισέβαλε ένοπλος στον Οργανισμό Αποζημιώσεων και απειλούσε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα.

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι κι αφού οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το κτήριο που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο… όχι και τόσο θαρραλέος κτηνοτρόφος, αφού αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τα φυσσίγγια δεν είχαν… πυρίτιδα, αποφάσισε να λήξει την… φασαριόζικη διαμαρτυρία.

Μετά την παράδοσή του συνελήφθη κι έχει οδηγηθεί ήδη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ η υπόθεση αναμένεται, πλέον, να πάρει την δικαστική οδό.

Όλο το χρονικό

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, από την Εράτυρα. Στο σημείο έσπευσε ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας και όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, εκεί βρέθηκε και ο αδερφός του, που προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί.

ΦΩΤΟ από kozan.gr

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, από όταν ο κτηνοτρόφος ταμπουρώθηκε και απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του.

Τι λέει η προϊσταμένη της υπηρεσίας

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της υπηρεσίας, Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, οι εργαζόμενοι γνώριζαν τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε έρθει επανειλημμένως στα γραφεία, διεκδικώντας εξισωτική αποζημίωση.

“Ομως”, διευκρίνισε η κ.Κουτσογεωργοπούλου, “δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή και, παράλληλα, αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα, δηλαδή δεν περίμενε αποζημίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ”.

Επίθεση Μακρή στην Κυβέρνηση

Με δήλωσή της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, κάνει λόγο για απόγνωση των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Αναλυτικά στην δήλωσή της αναφέρει πως “την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί σε θερινά τμήματα για την απλούστευση διαδικασιών είσπραξης εκατομμυρίων Ευρώ σε επιχειρηματίες κολλητούς υπουργών της, δεν έχει μεριμνήσει στο να βάλει δυο υπαλλήλους να συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων που δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση.

Μακρή: “Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε… Έχετε οδηγήσει όλους τους πολίτες σε απόγνωση”

Οι καθυστερήσεις αποπληρωμών, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τον πρωτογενή τομέα, η κοινωνική αναλγησία και η υπεροψία της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση αποδεικνύοντας την πλήρη αποδόμηση του κράτους από μια κυβέρνηση που βλέπει τους Έλληνες ως αντικείμενα τιμωρίας και εκδίκησης.

Είναι επιτακτική η ανάγκη απλούστευσης και απλοποίησης της διαδικασίας καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων. Η γραφειοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με απολύσεις και αποδόμηση των υπηρεσιών του κράτους. Κουτοπόνηρες πράξεις για να μην αποδοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις δεν περνάνε πια στον Ελληνικό λαό.

Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε… Έχετε οδηγήσει όλους τους πολίτες σε απόγνωση”, αναφέρει η κυρία Μακρή.

“Eίμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ταμπουρωμένο”, δήλωσε στο NewsIT o Πάρις Κουκουλόπουλος

Τις εξελίξεις παρακολουθούσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, που πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις. Όπως είπε ο ίδιος στο NewsIt, οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες.
ΦΩΤΟ από kozan.gr

ΦΩΤΟ από kozan.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της εισβολής, μέσα στον Οργανισμό βρισκόταν και κόσμος εκτός από τους υπαλλήλους. Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους όταν είδαν τον οπλισμένο κτηνοτρόφο και για λίγα λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο.

Όσοι έμειναν πίσω δεν κινδύνεψαν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο οπλισμένος κτηνοτρόφος τους έβγαλε έξω έναν – έναν και έμεινε στο γραφείο τους. Στη συνέχεια έβαλε μια σφαίρα στη θαλάμη του όπλου και έκτοτε απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο κτηνοτρόφος μπήκε με την καραμπίνα επειδή τις προηγούμενες μέρες δεν του έδιναν μια αποζημίωση που ήθελε. Στα χέρια του κρατούσε έναν κίτρινο φάκελο, που υποστήριζε πως είχει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν. Δείτε το βίντεο

Τι είπαν οι συγχωριανοί του ταμπουρωμένου από την Εράτυρα

Το Newsit επικοινώνησε με τους κατοίκους της Εράτυρας οι οποίοι περιέγραψαν το νεαρό κτηνοτρόφο ως ένα δύσκολο άνθρωπο. Ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του ασχολούνται με την μικρή κτηνοτροφική μονάδα που έχουν με γίδια και πρόβατα. Ο πατέρας τους είναι γνωστός ως ο δρομέας – βοσκός για τις συμμετοχές του σε ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους αγώνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορεστιάδα: Η εικόνα που προκάλεσε πανικό σε δεξίωση γάμου – Οι καλεσμένοι ανέβηκαν στα τραπέζια την ώρα που χόρευαν η νύφη και ο γαμπρός (Φωτό)!

Ζάκυνθος: Πέθανε μετά από σπρώξιμο υπάλληλος ξενοδοχείου – Οργή και κατάρες για τον τουρίστα που συνελήφθη!

Εύβοια: Θάνατος μετά το πρωινό μπάνιο – Σπαραγμός για το παιδί που ”έσβησε” στα χέρια των γονιών του!

Ηράκλειο: Φρίκη σε μπαρ – Τους χτυπούσαν μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους επειδή δεν πλήρωσαν το λογαριασμό!

Αγρίνιο: Πυροβόλησε τη γυναίκα και τραυμάτισε τον ταξιτζή της – Πανικός και αίμα στο κέντρο της πόλης!

Πάτρα: Μιλούσε στο κινητό και συγκρούστηκε με συρμό του Προαστιακού – Φωτό και βίντεο από το σημείο!

Χανιά: Οι διακοπές οι φωτογραφίες και η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη στα social media – Δείτε φωτό!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε