Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Β. Σταμάτη: Δεν πάω αύριο στον ανακριτή – Αρετή: Πατέρα μίλα επιτέλους!

Β. Σταμάτη: Δεν πάω αύριο στον ανακριτή – Αρετή: Πατέρα μίλα επιτέλους!

Όλα όσα είπαν στην απολογία τους 4 από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Να μην ανέβει μόνος του το “πολιτικό ικρίωμα” κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος της κόρης του, Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και ότι του συνέστησε “να μιλήσει”. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, συνέστησε στον κ. Τσοχατζόπουλο: “Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα”.

Ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου κ. Δημητρακόπουλος

Η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες, όπως και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απολύτως νόμιμες.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της η κατηγορουμένη λόγω ψυχικής και σωματικής αδυναμίας (σ.σ. εμφανίζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους) δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έτσι τις επόμενες ημέρες δια των συνηγόρων της θα απαντήσει γραπτώς.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει για τον ρόλο του συγκατηγορουμένου πλέον, Γιάννη Σμπώκου, στη διακίνηση παράνομου χρήματος. Ο Ζήγρας φέρεται να ρωτήθηκε και επίσης να επιβεβαίωσε το ρόλο, που γνωρίζουν οι δικαστικές αρχές, προσώπων τα οποία εμπλέκονται στις δικογραφίες για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M1.

Η κατηγορουμένη λογίστρια φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν ανέλαβε τη φορολογική εκπροσώπηση, οι επίμαχες εταιρίες είχαν ήδη τα αποκτήματα για τα οποία ελέγχονται τώρα οι διαχειριστές τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Λαμπροπούλου ανέφερε στον ανακριτή ότι όταν το 2010 το ΣΔΟΕ κατέσχεσε από το γραφείο της έγγραφα για υπεράκτια εταιρία, τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος την καθησύχαζαν . Ο πρώην υπουργός ,κατά την λογίστρια , της είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ότι γνωρίζει ποιοί πιέζουν για την υπόθεση του.

Ο Οικονομίδης, που η εταιρία του εμπλέκεται στο ακίνητο της Ακρόπολης αλλά και σε αυτό της Δεινοκράτους , φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι δεν είχε κανένα απολύτως δείγμα παράνομης διαδικασίας στις αγοραπωλησίες και ότι δεν είχε αντιληφθεί ούτε ίχνος για το ενδεχόμενο «ξεπλύματος». Τόνισε επίσης ότι ούτε φίλος ούτε έμπιστος του πρώην υπουργού ήταν.

Οι τέσσερις κρατούμενοι μετήχθησαν με κλούβα λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Αύριο θα δώσουν διευκρινίσεις στον ανακριτή ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης. Δεν θα μεταχθεί αύριο στην Ευελπίδων η σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα απολογηθεί συμπληρωματικά από την φυλακή τις επόμενες μέρες.

Η κατηγορουμένη ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης να μην γίνει μεταγωγή της αύριο στα δικαστήρια, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα. Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ώστε να λάβει εκεί την συμπληρωματική απολογία.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ανακριτή σήμερα 4 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Πέντε νέα πρόσωπα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη

Όταν ο Άκης και η Βίκυ έδιναν 1.360 ευρώ το βράδυ και 550 ευρώ για κρασί

Οι TOR M1 και οι αλήθειες που λέει ο Άκης από τη φυλακή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε