Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βίκυ Σταμάτη: “Θα κάνουμε τα πάντα να μην βρεθεί ξανά στη φυλακή” λένε οι δικοί της άνθρωποι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πιθανό θεωρούν οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη να έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη της εγγύησης της μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, για να μην προφυλακιστεί ξανά.

Στις 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία αλλά δίνονται από το νόμο πέντε εργάσιμες μέρες προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα. Κι αυτό θεωρείται από τους συνηγόρους της ως “ανάσα” για να προλάβουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα, δίνοντας πραγματικό αγώνα δρόμου για να μην αποχωριστεί ξανά η Βίκυ Σταμάτη το παιδί της.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς της θα είναι αυτοί Που θα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών αλλά και της κατάσχεσης όλων των περιουσιακών στοιχείων το Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον της Βίκυς Σταμάτη αναφέρουν πως “είναι πολύ καλά και θα κάνουμε τα πάντα για να μην βρεθεί ξανά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής”.

Το χρονικό της αποφυλάκισης

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφυλακίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της επέβαλε ως όρο εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε αδυναμία να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας.
Ο δικηγόρος της, όμως, κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου, λόγω των capital controls, και η οποία ανέστειλε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγυοδοσιών, κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη, χωρίς εκείνη να πληρώσει την εγγύηση, έχοντας το περιθώριο να το κάνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (συν πέντε εργάσιμες όπως ορίζεται από τον σχετικό νόμο)
Η ίδια ήλπιζε να δοθεί παράταση της ισχύς της απόφασης, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο αγώνας της μετά την αποφυλάκιση

Αγώνα για τις “μωρομάνες” μετά την αποφυλάκισή της υπόσχεται να δώσει η Βίκυ Σταμάτη, όπως μας είχε μεταφέρει ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγούσης, μιλώντας στο Newsit.gr.
Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, η πελάτισσά του αναμένεται να “ριχτεί στον αγώνα”και θα προβεί σε ανακοινώσεις επί διαφόρων θεμάτων. Αυτό που την άγγιξε περισσότερο απ’ όλα, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, είναι οι “μωρομάνες που ζουν μέσα στις φυλακές”.
Η ίδια, έχοντας βιώσει την εμπειρία να ζει μακριά από το παιδί της, εξέφρασε την επιθυμία της να παλέψει για τα δικαιώματα αυτών των γυναικών
“Η κ. Σταμάτη είναι πολύ καλά. Είναι δίπλα στο παιδί της. Τις επόμενες μέρες σκοπεύει να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με διάφορα θέματα, για τα οποία σκοπεύει να δώσει αγώνα , καθώς την έχουν αγγίξει και ευαισθητοποιήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο NewsIt.gr, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.
Ανάμεσα στα άλλα θέματα, με τα οποία θα ασχοληθεί είναι και οι συνθήκες κράτησης των καταδικασθέντων για διάφορα εγκλήματα. “Θα δώσει αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης όλων των κρατουμένων”, προσέθεσε πριν από λίγο διάστημα ο κ. Ραγκούσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε