Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής!

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής!

– Δείτε καρέ – καρέ από τις κάμερες ασφαλείας όλα όσα έγιναν στις Σκουριές
– Υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο 54χρονος που συνελήφθη
– Περιμένουν ταυτοποιήσεις DNA – Αιχμές για πολιτικές διώξεις
– Πληροφορίες μιλούν και για προσαγωγή 45χρονου ο οποίος θα κατηγορηθεί επίσης για ηθική αυτουργία
– Επι τόπου ο Νίκος Δένδιας: “Υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα”
– Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την επίθεση και χαρακτηρίζει τα γεγονότα απαράδεκτα που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας

Το Newsit έχει στην διάθεσή του και σας αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν όλα όσα έγιναν την στιγμή της επίθεσης και σας τα μεταδίδουμε. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ



Που κατευθύνονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, ένας 54χρονος φέρεται να έχει συλληφθεί ως ηθικός αυτουργός της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάστεις της «Ελληνικός Χρυσός».
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται και αντιπρόσωπος συγκεκριμένου πολιτικού φορέα στην περιοχή.
Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν για μία ακόμη προσαγωγή 45χρονου άνδρα που πιθανότατα και εκείνος θα κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην επίθεση.

Το βράδυ της Κυριακής, έγινε γνωστό ότι η αστυνομία έχει προσαγάγει τέσσερις υπόπτους και αναζητά άλλους τέσσερις.

Αργότερα, οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το βράδυ προσήχθησαν το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου άλλοι τρεις, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 54χρονο, κάτοικο της περιοχής των Μεταλλείων, ο οποίος κρατείται για να διαπιστωθεί αν το DNA του ταυτοποιείται με αυτό που βρέθηκε στην περιοχή της επίθεσης.

Ο 54χρονος θα οδηγηθεί το μεσημέρι στα δικαστήρια Πολυγύρου.

Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δραστών μέσω του DNA που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

Εκτός από τις 4 αυτοσχέδιες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά και τους πυρσούς αλλά και τα κενά μπουκάλια που εντόπισαν αρχικά στο χώρο οι αστυνομικοί, βρέθηκαν επίσης μια κουκούλα προσώπου τύπου full face, κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μια χειρουργική μάσκα.

Στο σημείο έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

«Η Eλλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα», αρκέστηκε να πει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά την επίσκεψή του στην Α.Δ. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βγήκε από το νοσοκομείο Πολυγύρου ο 27χρονος που είχε μεταφερθεί εκεί μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Πολιτικές διαστάσεις…

Σύμφωνα με το left.gr:

Mε πανομοιότυπες διατυπώσεις, τρεις από τους φύλακες των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός υποδεικνύουν ως «ηθικούς αυτουργούς» της χθεσινής επίθεσης, 3 ανθρώπους (ένας εκ των οποίων είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) επειδή «είναι παρών σε καθε διαδήλωση κατά της εταιρείας».

Όπως φαίνεται και στη κατάθεσή του για την προχθεσινή επίθεση, ο υπάλληλος της εταιρείας σπεύδει να υποδείξει ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη και οδηγείται στον Πολύγυρο) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Και συνεχίζει το site:

“Απορίας άξιον βέβαια είναι πώς απλοί υπάλληλος σπεύδει να κατονομάσει τρία συγκεκριμένα άτομα ως ηθικούς αυτουργούς, ανάμεσά τους και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την επίθεση…

Να σημειώσουμε πως σε στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του, προέβη χτες και ο γνωστός πρώην υπουργός Χρ. Πάχτας, ως δήμαρχος Αριστοτέλη – το απόσπασμα από το σημερινό Εθνος:
Για ένα σοβαρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία, που είναι μεταφερόμενα στην περιοχή, έκανε λόγο μιλώντας στο «Εθνος» ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όλα αυτά γίνονται με την ανοχή μιας πολιτικής δύναμης, του ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε ακόμη ότι βουλευτές του πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις στην περιοχή και πρωτοστατούν στις αντιδράσεις, όπως ο βουλευτής του στην Καστοριά.
Ο Χρ. Πάχτας, γνωστός από την σταδιοδρομία του σε υφυπουργεία, στοχοποίησε μάλιστα, στις 8/2, με μηνυτήρια αναφορά του στον Αρειο Πάγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα «επεισόδια» στις Σκουριές όπως βαφτίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία.”

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για απαράδεκτα επεισόδια που δε βοηθούν «το δίκαιο αγώνα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας τα πρωτοφανή επεισόδια και τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλκιδική: Ενώπιον της δικαιοσύνης για την επίθεση στις Σκουριές – Επίσκεψη του Δένδια!

Ελεύθεροι οι 4 που προσήχθησαν για τα επεισόδια στις Σκουριές

Νέες προσαγωγές για την επίθεση στις Σκουριές – Video από τη στιγμή του εμπρησμού

Μπουτάρης: “Τρομοκρατική επίθεση” τα επεισόδια στις Σκουριές

”Μας έριξαν βενζίνη για να μας κάψουν ζωντανούς” Φωτογραφίες

Μαρτυρίες σοκαρισμένων εργαζόμενων:”Μας έδεσαν και μας έλουσαν με βενζίνη” – Καταδρομική επιχείρηση από κουκουλοφόρους στην Χαλκιδική

Σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές – Απείλησαν υπαλλήλους κι έκαψαν μηχανήματα


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε