Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Χημείο! Κρατούσαν τσεκούρια και σουγιάδες

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Χημείο! Κρατούσαν τσεκούρια και σουγιάδες

Να επιτεθούν στο “Χημείο” όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές αρκετών συλλόγων, όπως έχουν πράξει πολλές φορές και στο παρελθόν επιχείρησε ομάδα κουκουλοφόρων νωρίτερα.

Οι κουκουλοφόροι κρατώντας από στυλιάρια μέχρι τσεκούρια και σουγιάδες στα χέρια επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο της σχολής, όμως απωθήθηκαν πρώτα από τους ίδιους τους φοιτητές και ύστερα από την διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει κοντά στην περιοχή.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, φαίνονται ξεκάθαρα οι κουκουλοφόροι με τα φονικά όπλα στα χέρια.

Καταδίκη της επίθεσης των κουκουλοφόρων

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα επεισόδια βίας εναντίον φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δήλωσε: “Καταδικάζουμε απερίφραστα, για ακόμη μία φορά, τα βίαια επεισόδια κατά φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητικές εκλογές συνιστούν μία δημοκρατική διαδικασία που οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε, μακριά από φανατισμούς, ακρότητες και τυφλή βία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές της Αθήνας και της Δ.Α.Π. – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Ως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων;”.

Για σύγχρονους “ΕΚΟΦίτες” κάνει λόγο η ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια: “Καταγγέλλουμε τις ολιγομελείς ομάδες κουκουλοφόρων, που επιτέθηκαν σε φοιτητές σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και -ως σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες- προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και τη συμμετοχή των φοιτητών σ’ αυτές. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι αναγκαίο οι φοιτητές και σπουδαστές μαζικά να στείλουν μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιτίθεται στα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται για τη συκοφάντησή τους. Γι’ αυτό και πρέπει -όπως και γίνεται από χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες- να απομονωθούν και να καταδικαστούν. Μοναδικό συμφέρον των φοιτητών και των σπουδαστών είναι να δυναμώσουν τους συλλόγους και την πάλη τους, τη γραμμή της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.”

Για “ροπαλοφόρους και κρανοφόρους που προσπάθησαν να διακόψουν την εκλογική διαδικασία” μιλούν οι νέοι του Ποταμιού: “Είναι η πολλοστή φορά που οι φοιτητικές εκλογές γίνονται αφορμή για επεισόδια, όπως έγινε σήμερα στο Παιδαγωγικό της Αθήνας και στη Θεολογική της Θεσσαλονίκης. Κρανοφόροι και ροπαλοφόροι προσπάθησαν και στις δύο περιπτώσεις να διακόψουν την εκλογική διαδικασία και επιτέθηκαν σε μέλη παρατάξεων. Είναι φυσικό, όσο και αν είναι αδικαιολόγητο, παρόμοια φαινόμενα να έχουν πάψει να μας κάνουν εντύπωση.

Κάποτε στους φοιτητικούς συλλόγους εκκολάφθηκε η αντίσταση κατά της Χούντας. Η κατάληψη της Νομικής και η εξέγερση του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν από το αίτημα για ελεύθερες εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους. Σήμερα, οι φοιτητικές εκλογές αντί για διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων των φοιτητών έχουν γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και θερμοκήπιο κομματικών στελεχών. Ενώ χουλιγκάνοι, κρανοφόροι και ροπαλοφόροι εκτονώνονται κυνηγώντας φοιτητές. Και στο τέλος κανέναν δεν ενδιαφέρει το ότι για πάνω από τριάντα χρόνια οι παρατάξεις δεν μπορούν να βγάλουν ούτε κοινά αποτελέσματα.

Αρκετά. Τα πανεπιστήμια πρέπει να πάψουν να είναι εξέδρες φανατικών. Το άσυλο δεν είναι γι αυτούς. Το άσυλο είναι για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ταυτόχρονα οι κομματικές παρατάξεις πρέπει να πάψουν να θεωρούν φέουδό τους το πανεπιστήμιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών θέλει ένα ελεύθερο, ανοιχτό, παραγωγικό, ανεξάρτητο από φοιτητοπατέρες πανεπιστήμιο.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε