Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία με ομηρία στον Πειραιά

Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία με ομηρία στον Πειραιά

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ την ληστεία με ομηρία σε τράπεζα στον Πειραιά ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Οι αδίκστακτοι ληστές προσποιήθηκαν τους πελάτες για να “αδειάσουν” τις θυρίδες και να γίνουν “καπνός”. Δείτε παρακάτω το βίντεο ντοκουμέντο.

Οι δράστες μπήκαν σαν κύριοι στην τράπεζα της οδού Χατζηκυριακού στον Πειραιά και «επιστρατεύοντας» όπλα, χειροβομβίδες αλλά και… εργαλεία οξυγονοκόλλησης άρχισαν να ανοίγουν δεκάδες θυρίδες και να αδειάζουν το περιεχόμενό τους.

Όπως βλέπετε, στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα zougla φορούν μάσκες σιλικόνης και πλησιάζουν την είσοδο. Μπαίνουν στην τράπεζα και ένας από αυτούς κατευθύνεται μπροστά από το γραφείο μιας υπαλλήλου.

Κάτι της λέει και εκείνη, αντιλαμβανόμενη προφανώς πως πρόκειται για ληστεία, σηκώνεται όρθια και τον ακολουθεί σε άλλο σημείο του καταστήματος. Το ίδιο κάνουν και όσοι ακόμα, υπάλληλοι και πελάτες, βρίσκονται μέσα. Μία, μάλιστα, από τις εργαζόμενες πλησιάζει ένα από τα παράθυρα του καταστήματος και αρχίζει να κλείνει τα στόρια.

Ο ευτραφής ληστής είναι αυτός που μπήκε πρώτος στην τράπεζα και απείλησε τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες μ’ ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα, λέγοντας: “..πέστε όλοι κάτω μην κινηθεί κανείς θα χυθεί αίμα”.

Στην συνέχεια, στο εσωτερικό του τραπεζικού υποκαταστήματος μπήκαν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του, απειλώντας την διευθύντρια, την οποία και υποχρέωσαν με το πιστόλι στο κρόταφο να τους οδηγήσει στο υπόγειο και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκονται οι μεταλλικές θυρίδες των πελατών του υποκαταστήματος.

Ο ένας από τους ληστές που χειρίζονταν την οξυγονοκόλληση και τον κόφτη, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Ασφάλεια αυτόπτες μάρτυρες, είναι επαγγελματίας του είδους, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να κόψει τουλάχιστον 20 θυρίδες, τις οποίες άρπαξε ολόκληρες και τις έριξε στο μεγάλο σακ βουαγιάζ που είχε στον ώμο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν πως πρόκειται για σπείρα επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατά πάσα πιθανότητα ομογενείς, οι οποίοι έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που συνάδουν με τους ρόλους που έχει ο καθένας τους όταν μπαίνουν σε Τράπεζα για να αδειάσουν τις θυρίδες.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία πιστεύει πως η σπείρα είχε πραγματοποιήσει και άλλη ληστεία με ομηρία τον περασμένο Αύγουστο, πάλι σε υποκατάστημα της “Πειραιώς” στην Λ. Κηφισίας.

Πηγή: Τηλεόραση Antenna

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε