Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βιτριόλι, “συμβόλαια θανάτου”, φυλακή… Τα πεπραγμένα του Αλβανού που συνελήφθη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στον δικηγόρο, Παύλο Σαράκη, το 2007, ήταν εμπλεκόμενος σε ομάδες της νύχτας και φέρεται ως άνθρωπος ο οποίος αναλάμβανε “συμβόλαια θανάτου”. Είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι το 2006, οπότε πήρε άδεια από τις φυλακές Ναυπλίου, δεν επέστρεψε πτέ και τα ίχνη του ελίχαν χαθεί.

Η επίθεση στο γνωστό δικηγόρο είχε σημειωθεί το 2007 έξω από το σπίτι του στον Νέο Κόσμο και τότε ο Παύλος Σαράκης είχε κάνει λόγο για “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του από κυκλώματα νονών της νύχτας και σωματεμπόρων.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 35χρονςο συλληφθείς να κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία είχε επίσης σημειωθεί το 2007, με κίνητρο τη συνδικαλιστική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει για τις καθαρίστριες που εργάζονται στις ιδιωτικές εταιρείες.

Ο ίδιος άνθρωπος θεωρείται αυτός που πυροβόλησε το 2009 σε ζαχαροπλαστείο στο Κερατσίνι μια 29χρονη, πρώην σύζυγο ανθρώπου της νύχτας, ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το απόγευμα ο Παύλος Σαράκης πήγε στην ασφάλεια για αναγνώριση και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως τα χαρακτηριστικά του συλληφθέντα μοιάζουν με αυτά του άνδρα που του επιτέθηκε το 2007.

Πληροφορίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όσον αφορά στην επίθεση στον Σαράκη, είχαν δώσει δύο κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι στο πρόσωπο του συγκεκριμένου Αλβανού είχαν αναγνωρίσει τον δράστη της επίθεσης στον δικηγόρο.

Τα στοιχεία αυτά είχαν φτάσει στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλβανού.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

α) Ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Πειραιά για ανθρωποκτονία από πρόθεση 39χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 5-5-2009 εντός ζαχαροπλαστείου στα Καμίνια από άγνωστο άνδρα, ο οποίος εισήλθε στο κατάστημα και την πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι.

β) Ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος 47χρονου ημεδαπού δικηγόρου, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21-12-2007 στον Ν. Κόσμο άγνωστος άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του κρατώντας ένα μεγάλο πλαστικό κύπελλο, που περιείχε καυστικό υγρό και του το έριξε στο πρόσωπο.

γ) Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και είκοσι έξι (26) μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε