Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βοιωτία: Είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Βοιωτία: Είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται σπείρα που “χτυπούσε” τις τελευταίες 20 μέρες στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Παρορίου και Βασιλικών.

Οι δράστες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Παρορίου, στη Λειβαδιά. Πρόκειται για έναν 39χρονο Αλβανό και έναν 21χρονο Έλληνα, οι οποίοι μένουν στη Λαμία, ενώ αναζητούν έναν ακόμη συνεργό.

Η σύλληψή ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι άνδρες της αστυνομίας έστησαν καρτέρι στους δράστες στο σημείο έπειτα από πληροφορίες και εντόπισαν δύο οχήματα να εξέρχονται από αγροτική οδό. Οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Ένα τρίτο άτομο που επέβαινε σε ένα από τα αυτοκίνητα τράπηκε πεζό σε φυγή και εκμεταλλευόμενο το σκοτάδι διέφυγε την σύλληψη.

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στα αυτοκίνητα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο μεγάλοι χειροκίνητοι κόφτες καλωδίων, ένας λοστός, ένα βαρούλκο χειροκίνητο, ένα σιδηροπρίονο,ένας χειροκίνητος κόφτης μετάλλων, μία κουκούλα τύπου Full Face και μία τσάντα με πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μονωτικών ταινιών και κόπτες καλωδίων.

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Ακόμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στοιχεία χάλκινων περιελίξεων, προερχόμενα από την καταστροφή και κλοπή δύο μετασχηματιστών, βάρους διακοσίων πενήντα κιλών, καθώς και χάλκινα καλώδια παροχής ρεύματος υψηλής τάσης, μήκους εκατό περίπου μέτρων.

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Οι δράστες, με την συμμετοχή πιθανόν και άλλων συνεργών τους, τις τελευταίες 20 μέρες, προέβησαν στην καταστροφή δεκαπέντε μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Παρορίου και Βασιλικών Βοιωτίας, από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης, για λογαριασμό της Ε.Υ.Δ.Α.Π και αγροτών της περιοχής.

Οι δράστες, αφού απομόνωναν με αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή την υψηλή τάση που διέρχεται από τα καλώδια, αποκολλούσαν τους μετασχηματιστές, τους έριχναν στο έδαφος και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τις χάλκινες περιελίξεις καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος.

Η ζημιά σε βάρος της Δ.Ε.Η, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ περίπου, ενώ σε βάρος της Ε.Υ.Δ.Α.Π, στο ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ περίπου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ανακάλυψη και σύλληψη και άλλων συνεργών τους, καθότι ομολόγησαν όμοιες πράξεις που διέπραξαν σε αγροτική περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας, προ εικοσαημέρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε