Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βοιωτία: Οι διαρρήκτες που… χτυπούσαν το κουδούνι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η σπείρα που έκλεβε σπίτια, είχε το δικό της “σύστημα”… Μετά από 17 κλοπές ωστόσο, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της σπείρας, ένας 55χρονος αλλοδαπός και ένας 30χρονος από την Αλγερία.

Πώς “δούλευαν”; Τα μέλη της σπείρας, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, χτυπούσαν τα κεντρικά θυροτηλέφωνα πολυκατοικιών και όταν διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων -συνήθως πρωινές ώρες- έκαναν διάρρηξη στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την παράνομη δράση τους έκλεψαν πλήθος κοσμημάτων, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 17 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, τις οποίες φέρονται να έκαναν τα άτομα που συνελήφθησαν, μαζί με συνεργούς τους, το τελευταίο δίμηνο στις περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας.

Πώς τους έπιασαν

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς ένα Ι.Χ., στο οποίο βρίσκονταν ο 55χρονος και ο 30χρονος.
Άρχισαν να το παρακολουθούν και τελικά το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες.
Σε έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός Η/Υ, ένα σπρέι πιπεριού, μία γυναικεία τσάντα, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ.

Το Ι.Χ. στο οποίο βρίσκονταν οι δύο άνδρες, το είχε νοικιάσει ο 55χρονος από υποκατάστημα εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στις 28 Ιουνίου. Τους είχε δείξει άδεια οδήγησης και δελτίο ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Επιπλέον όφειλε να το επιστρέψει έως τις 30 Ιουνίου του αυτοκίνητο, πλην όμως το υπεξαίρεσε και το είχε στην κατοχή του μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Το ΙΧ κατασχέθηκε και θα επιστραφεί σε εκπρόσωπο της εταιρείας…

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Λιβαδειάς, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Έκρυψαν τον μετανάστη κάτω από τις βαλίτσες!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε