Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Έκλεβαν ρεύμα για τα μαγαζιά τους

Βόλος: Έκλεβαν ρεύμα για τα μαγαζιά τους

Για παράνομη ηλεκτροδότηση δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο συνελήφθησαν δυο άτομα ενώ ένα τρίτο αναζητείται.

Μια 63χρονη και έναν 45χρονο συνέλαβαν προχθες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σε συνεργασία με αρμόδιο συνεργείο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ενώ αναζητείται 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά το τελευταίο δεκάμηνο, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν συνολικά ηλεκτρική ενέργεια 45.000 κιλοβατώρων, αξίας 7.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας εταιρείας και με νόμιμο εκπρόσωπο την 63χρονη διαπιστώθηκε να έχει παραβιάσει το κιβώτιο ακροδεκτών στο μετρητή ρεύματος και να ηλεκτροδοτεί παράνομα το κατάστημα. Σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της επιχείρησης, η 63χρονη, ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, “έκλεψε” το τελευταίο οκτάμηνο ηλεκτρική ενέργεια 20.000 κιλοβατώρων, αξίας 3.200 ευρώ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έλεγχος σε ακόμη ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 37χρονου, ο οποίος αναζητείται, και με προσωρινό υπεύθυνο τον 45χρονο συλληφθέντα. Κατά τον έλεγχο, ο 45χρονος κατελήφθη να ενεργεί ομοίως, ηλεκτροδοτώντας παράνομα το κατάστημα. Σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της επιχείρησης, ο 45χρονος αφαίρεσε κατά το τελευταίο δεκάμηνο ηλεκτρική ενέργεια 25.000 κιλοβατώρων, αξίας 3.800 ευρώ.

Και στις δυο περιπτώσεις διακόπηκε η παράνομη ηλεκτροδότηση των καταστημάτων από το αρμόδιο συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου ιδιοκτήτη του δευτέρου καταστήματος συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Διαβάστε: Πρέβεζα: Πολίτης “συνέλαβε” τσαντάκια – Φωτό και Video

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε