Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόμβα στο υπ.Εργασίας: Στους τρομοκράτες ανήκε το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στους τρομοκράτες, που τοποθέτησαν τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, ανήκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αυτοκίνητο που κάηκε στην περιοχή των Εξαρχείων τα ξημερώματα.

Το μικρό Toyota Yaris βρέθηκε στην οδό Μεταξά. Οι περίοικοι ενημέρωσαν τα ξημερώματα την Πυροσβεστική για φωτιά σε αυτοκίνητο. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο το αυτοκίνητο είχε εκτεταμένες ζημιές.

Η πρώτη έρευνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν απασχολεί τις αρχές, ωστόσο ο χώρος και ο χρόνος, στα Εξάρχεια δηλαδή, λίγη ώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας δημιούργησαν ερωτήματα στην Αντιτρομοκρατική.

 

Το “χτύπημα”

 

Στη 01:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστος τηλεφώνησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” για να προειδοποιήσει για την τοποθέτηση του μηχανισμού, χρησιμοποιώντας μάλιστα αδόκιμους όρους. Συγκεκριμένα, ο άγνωστος είπε στην τηλεφωνήτρια: “…έχουμε τοποθετήσει ισχυρή δόση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29. Προσοχή δεν είναι φάρσα. Ο μηχανισμός θα εκραγεί σε 40 λεπτά”.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν οπτικό πεδίο του μηχανισμού, καθώς οι άγνωστοι είχαν κρεμάσει το σακίδιο με την βόμβα στα ρολά του υπουργείου. Όταν πια παρήλθε το χρονικό όριο κι ένα επιπλέον μισάωρο, αποφασίστηκε η διάσπαση του μηχανισμού. Έπειτα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες, οι ειδικοί των ΤΕΕΜ προκάλεσαν τελικά ελεγχόμενη έκρηξη, με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του μηχανισμού.

Το σύνολο της βόμβας μεταφέρθηκε άμεσα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνηθεί για αποτυπώματα και DNA του κατασκευαστή, αλλά και των ανθρώπων που την τοποθέτησαν στην πόρτα του Υπουργείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε