Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βρέθηκε όπλο στη Γεωπονική – Διπλή έρευνα για τον εντοπισμό του δεύτερου ληστή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα όπλο, μια μπλούζα και ένα κινητό του δεύτερου δράστη της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο εντοπίστηκαν σε χώρο των σχολών.

Όλα δείχνουν ότι ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει ή έστω να μην εντοπιστεί έκρυψε το όπλο.

Πιθανότατα ο δράστης κατέφυγε στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου όπου κρύφτηκε για να αποφύγει τη σύλληψη. Στη συνέχεια φρόντισε να “ξεφορτωθεί” το όπλο.

Πρόκειται για ένα όπλο τύπου “Ζάσταβα” το οποίο είχε γεμάτο γεμιστήρα. Τώρα οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το όπλο για αποτυπώματα και ίχνη DNA ενώ στα εργαστήρια θα γίνει και βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το όπλο έχει υποστεί απόξεση του αριθμού του, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα έχει κλαπεί. Εντοπίστηκε στην τουαλέτα μέσα σε μια σακούλα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και μια μπλούζα. Ο δράστης προφανώς άλλαξε εμφάνιση και… χάθηκε στο πλήθος. Οι αστυνομικοί ωστόσο εντόπισαν και ένα κινητό το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Συγκεκριμένα η σακούλα που βρέθηκε περιείχε: ένα γκρι t-shirt, ένα μαύρο καπέλο τύπου τζόκει, ένα κατσαβίδι τύπου “Τ”, μια μικρή βαριοπούλα, κινητό τηλεφώνο με καρτα sim, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η μπαταρία που επίσης βρέθηκε μέσα στη σακούλα. Η απόκρυψη των αντικειμένων αλλά και τα ίδια τα αντικείμενα, δείχνουν στους αστυνομικούς τόσο της Ασφάλειας όσο και της Αντιτρομοκρατικής ότι δεν έχουν να κάνουν στενά με ληστές του κοινού ποινικού δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε δυο διαφορετικά σημεία της Αθήνας για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο συνεργός του δράστη ο οποίος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας εξετάστηκε τόσο από αξιωματικούς της Ασφάλειας όσο όμως και από την Αντιτρομοκρατική, ωστόσο κράτησε το στόμα του κλειστό. Αρνήθηκε να δώσει ίχνος DNA και αποτυπώματα, ενώ δήλωσε μόνο το όνομά του και τον τόπο κατοικίας του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε