Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρήκαν τους ληστές απο τα ψηφιακά τους ίχνη

Βρήκαν τους ληστές απο τα ψηφιακά τους ίχνη

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάριος μιας Ελληνίδας κι ενός Ρουμάνου για διάρρηξη που είχει γίνει τον περασμένο Μάρτιο σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο.

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατηγορούνται μια Ελληνίδα κι ένας Ρουμάνος εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι είχαν αρπάξει τον περασμένο Μάρτιο, απο σπίτι στο Π. Φάληρο, αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, μεταξύ των οποίων και δύο laptop, όπου ήταν εγκατεστημένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer).

Μετά από συστηματική ψηφιακή ανάλυση και έρευνα του εν λόγω προγράμματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησαν το σπίτι της Ελληνίδας στον Πειραιά, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ένα απο τα δύο laptop, που είχαν κλαπεί. Από την έρευνα προέκυψε ότι η γυναίκα είχε αγοράσει το φορητό υπολογιστή από τον Ρουμάνο .

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για… ληστεία!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε