Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βροχή” από βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη! “Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε” λέει η Γεροβασίλη

“Βροχή” από βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη! “Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε” λέει η Γεροβασίλη

– Η επίθεση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη
– To σπίτι του βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου, στο κέντρο της Αθήνας
– Από την επίθεση με βόμβες μολότοφ κάηκαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι
– Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο
– Σκληρή ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, με σαφή μηνύματα και “καρφιά”
– Ειρωνεία και από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για “αυτόκλητους επαναστάτες”

Για μία ακόμη φορά, το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έγινε στόχος επίθεσης πιθανότατα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου του 2015, το σπίτι του υπουργού Επικρατείας είχε γίνει και πάλι στόχος επίθεσης.

“Βροχή” από μολότοφ!

Μία ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας και πέταξε περισσότερες από 10 βόμβες μολότοφ! Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις βόμβες μολότοφ που έσκασαν, πήραν φωτιά δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του υπουργού, επί της οδού Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ένα από τα δύο αυτοκίνητα ήταν της προσωπικής φρουράς του υπουργού Επικρατείας.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης μάλιστα, ο υπουργός ήταν μέσα στο σπίτι του, ωστόσο ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Η περιοχή αμέσως αποκλείστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΦΩΤΟ newsit.gr

ΦΩΤΟ newsit.gr

“Δεν εκφοβιζόμαστε” λέει η Γεροβασίλη

“Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη”, τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Και συνεχίζει: “Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό

Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί“.

“Φαρμάκι” και από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την διάθεση ειρωνείας να είναι φανερή. Η ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει “δολοφονική” την επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, αναφέρει χαραλτηριστικά: “Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη  δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.

Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι “επαναστάτες” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο“.

“Μυρίζει μπαρούτι” το κέντρο

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως το κλίμα στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα τεταμένο τις τελευταίες ώρες. Δυνάμεις των αντιεξουσιαστών προχωρούσαν σε καταδρομικές εισβολές, όπως σε αυτή στο συγκρότημα του ΔΟΛ.

Τρέμουν στην κυβέρνηση εκτεταμμένα επεισόδια το Σάββατο – Aπαγορεύουν τις συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών

Την ίδια ώρα, άλλες ακροδεξιές δυνάμεις, έκαναν κυριολεκτικά “βόλτες” στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια με άτομα του αντιφασιστικού χώρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε