Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χάκερς από 12 χώρες πίσω από την επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!

Χάκερς από 12 χώρες πίσω από την επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2012 | 07:25
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2012 | 07:02

Από 15 διαφορετικά σημεία του πλανήτη σε 12 χώρες εκδηλώθηκε η συντονισμένη επίθεση των χάκερ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου!

Η επίθεση, που προκάλεσε υπερφόρτωση του δικτύου, έγινε μέσω υπολογιστών σε ΗΠΑ, Αργεντινή, Σουηδία, Τσεχία, Ρωσία, Καζακστάν, Τουρκία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Μαλαισία και Ισραήλ.

Ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Απριλίου και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες ενώ όσο διαρκούσε, οι χάκερς επιχείρησαν πολλές φορές να κλέψουν τα δεδομένα της ηλεκτρονικής βάσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Η τελική επίθεση όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 9 Απριλίου και είχε διάρκεια 8 λεπτά.

Η έναρξη της συντονισμένης επίθεσης συνέπεσε με την πιλοτική εφαρμογή του πιλοτικού συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία...

Στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ έχουν ενταχθεί 10.800 φαρμακεία και 38.000 γιατροί, ενώ συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση 140.000 ιατρικές συνταγές αξίας 6,6 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα είναι ασφαλές και επισημαίνει ότι από την έως τώρα εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει προκύψει μείωση της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 10 ευρώ ανά συνταγή, ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη έχει μειωθεί από τα 65 ευρώ πλέον στα 55 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e-κατάρρευση… για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο