Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χάκερς έκλεψαν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα απο εταιρίες

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της ηλεκτρονικής απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ με παρολίγον θύμα και ‘Ελληνα επιχειρηματία.

Ρουμάνοι χάκερς μπήκαν στα λογισμικά ελληνικών και ξένων εταιριών παραγωγής τσιμέντου και σιδήρου και κατάφεραν να αποσπάσουν δικαιώματα ρύπων διοξειδίου του άνθρακα των εταιριών και να τα πούλησαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο την αγορά δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα που θα μπορούν να εκλύουν στην ατμόσφαιρα.

Η αρχή έγινε με ελληνική εταιρία τσιμέντου στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι 9 Ρουμάνοι χάκερς μπήκαν στο λογισμικό της εταιρίας και κατάφεραν να κλέψουν δικαιώματα ρύπων αξίας 4 εκατομ.ευρώ. Ταυτοχρόνως, έκαναν ακριβώς το ίδιο σε εταιρίες σε Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία και Βρετανία κλέβοντας αντίστοιχα δικαιώματα συνολικής αξίας 28 εκατομ. ευρώ.

‘Αμεσα διαπραγματεύτηκαν και πούλησαν αυτά τα δικαιώματα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και απέμενε η εκταμίευση αυτού του μεγάλου χρηματικού ποσού. Η ελληνική εταιρία έκανε μήνυση έναντίον τους στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί του τμήματος κατάφεραν να μπλοκάρουν στο παρα πέντε την εκταμίευση όλου του ποσού.

Ηδη έχουν ενημερωθεί μέσω ιντερπολ οι ρουμανικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει πάρει τα εύσημα απο τις αρχές των άλλων χωρών για τη γρήγορη κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Αχαϊα: Έκλεψαν 28εκ.€ με υπολογιστή του πανεπιστημίου Πατρών!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε