Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές των 250.000€

Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές των 250.000€

Ζήτημα τιμής αποτελεί για την τοπική ΕΛΑΣ ο εντοπισμός και η σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ που το πρωί της Παρασκευής άρπαξαν από ταχυδρόμο το σάκο με τα 250.000 ευρώ που προορίζονταν για συντάξεις στην Κίσσαμο Χανίων.

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές με τα καλάσνικοφ που χθες «χτύπησαν» τη χρηματαποστολή του ταχυδρομείου της Κισσάμου στα Χανιά έχει εξαπολύσει η τοπική ΕΛΑΣ.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσπόπιο τη διαδρομή που ακολούθησαν πεζοί οι ληστές μέχρι να διαφύγουν με αυτοκίνητο αλλά και όλες τις κινήσεις τους μιας και φαίνεται πως ήταν πολύ καλά ενήμεροι για το δρομολόγιο της χρηματαποστολής.

Το προφίλ των κουκουλοφόρων είναι: «σκληροί, αδίστακτοι, αποφασισμένοι, επικίνδυνοι», έτσι τους χαρακτηρίζουν άνδρες της τοπικής ΕΛΑΣ. Οι πληροφορίες για το πως σημειώθηκε η ληστεία που το τελευταίο 24ωρο έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Κρήτη είναι αποκαλυπτικές για τη δράση των κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με το flashnews, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην ανάλυση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, των στοιχείων τα οποία περισυνελέγησαν από το αυτοκίνητο τύπου κλούβα που εγκατέλειψαν οι ληστές σε στενό κοντά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη του Καστελίου.

Από κει και πέρα, ερωτηματικά προκαλεί το ότι οι ληστές δεν εγκατέλειψαν – όπως συνηθίζεται – το δεύτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από την πόλη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει, είτε πως το έχουν κρύψει σε κάποια αποθήκη, είτε πως ήταν δικό τους στο οποίο πιθανόν να είχαν βάλει κλεμμένες πινακίδες.

Επίσης δεν αποκλείεται να το ξεφορτώθηκαν σε κάποια ερημική περιοχή, αν και σε αυτή την περίπτωση, συνηθίζεται να το πυρπολούν προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο. Κάτι που δεν έγινε.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το ότι “ριψοκινδύνευσαν” εγκαταλείποντας το κόκκινο αυτοκίνητο στην “διάθεση” των αστυνομικών αρχών.

Πάντως, η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως πρόκειται για «επαγγελματίες» οι οποίοι μελέτησαν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους και τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και «πρόβες» καταμετρώντας με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους και κάθε τους κίνηση καθώς θα περπατούσαν μέσα στα στενοσόκακα του Καστελίου, αλλά και τον δρόμο διαφυγής με το αυτοκίνητο που τους περίμενε.

Όπως γράφει το prismanews, οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις των ταχυδρόμων, γνώριζαν για την παρουσία του αστυνομικού και είχαν στήσει καρτέρι. “Δώστε μας τώρα τα λεφτά γιατί θα σας σκοτώσουμε”, φώναξαν οι κουκουλοφόροι (ο ένας φορούσε κουκούλα ο άλλος καπέλο που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του) και αμέσως κινήθηκαν εναντίων του αστυνομικού από τον οποίο άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι δράστες έφυγαν ψύχραιμοι με το σάκο της χρηματαποστολής που περιείχε 250 χιλιάδες ευρώ. Στην αρχή πεζοί και στη συνέχεια με το αυτοκίνητο στο οποίο πιθανότατα τους περίμενε συνεργός τους.

Φεύγοντας, απείλησαν τους ταχυδρόμους και τον αστυνομικό πως αν τους ακολουθούσαν θα τους πυροβολούσαν…

Διαβάστε επίσης: Κρήτη:Η ληστεία των 250.000€ – Αφόπλισαν αστυνομικό και χτύπησαν ταχυδρόμους!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε