Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Aπό “τρομοκράτης”… ελεύθερος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την σύλληψη του και τις διαρροές ότι ενδέχεται να “τροφοδοτεί”με οπλισμό ακόμα και τρομοκρατικές οργανώσεις η Δικαιοσύνη απάλλαξε 45χρονο τραπεζικό υπάλληλο.

H δικαιοσύνη αναγνώρισε στον κατηγορούμενο και πρωταθλητή της σκοποβολής με διεθνείς διακρίσεις, το πάθος του για την συλλογή όπλων, διακιώνοντας τον.

Όπως υπένθυμίζει το cretalive.gr η σύλληψη του 45χρονου τον περασμένο Αύγουστο είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση λόγω του μεγάλου οπλισμού που βρέθηκε να κατέχει ακόμα και σε τραπεζική θυρίδα.

Τότε είχε κινητοποιηθεί ακόμα και η Αντιτρομοκρατική για την περίπτωση του ενώ οι βαλλιστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τα όπλα και κυρίως ένα ύποπτο “Scorpion”, ήταν “καθαρά”.

Ο οπλισμός που είχε βρεθεί στο σπίτι της θείας του αλλά και στην τραπεζική θυρίδα, αποδείχτηκε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια παράνομη ενέργεια.

Στην κατοχή του είχαν βρεθεί περισσότερα από 85 όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων όμως, μετέτρεψε τις κατηγορίες σε πλημμέλημα, κρίνοντας τον ένοχο απλώς για παράνομη κατοχή.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Ο 45χρονος, πατέρας τριών παιδιών, βρέθηκε στη φυλακή για σχεδόν δύο μήνες με το στίγμα της ενδεχόμενης εμπλοκής του σε τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ τέθηκε και εκτός τραπέζης.

Ο δικαιωμένος πρωταθλητής σκοποβολής θα μπορέσει τώρα να διεκδικήσει την επαναφορά του στην τράπεζα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε