Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Μάχη ζωής για το νεαρό εγκαυματία

Χανιά: Μάχη ζωής για το νεαρό εγκαυματία

Ο 21χρονος από το Ρέθυμνο υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός του κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στον Μακρύ Τοίχο των Χανίων.

Ο 21χρονος, υπέστη τα εγκαύματα κατά τον εμπρησμό του σκάφους, και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρισιμότατη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του δεν επιτρέπει – έστω – την μεταφορά του σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων νοσοκομείου της Αθήνας.

Στο μεταξύ για τον εμπρησμό του σκάφους έχουν συλληφθεί δύο ακόμη άνδρες από το Ρέθυμνο, 23 και 38 ετών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός άντρα από την Γεωργιούπολη, που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής 29/6 , όταν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής πήγαν σε κατάστημα εμπορίας σκαφών αναψυχής στον Μακρύ Τοίχο των Χανίων.

Μόλις έφθασαν οι πυροσβέστες είδαν πως ένα σκάφος που ήταν έξω από το κατάστημα είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ξεκίνησαν την κατάσβεση.

Όμως σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, είδαν πεσμένο στο έδαφος έναν νεαρό άντρα ο οποίος είχε υποστεί ολοκληρωτικά εγκαύματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, παρελήφθη το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος όπου είχαν καταγραφεί με ευκρίνεια οι κινήσεις δύο νεαρών οι οποίοι είχαν ανεβεί πάνω στο σκάφος και το περιέλουζαν με κάποιο εύφλεκτο υλικό, ίσως βενζίνη.

Εκτιμάται πως κατά την ανάφλεξη , από τους ατμούς της βενζίνης, τυλιχτηκε στις φλόγες και ο άτυχος 21χρονος, ενώ ο άλλος έτρεξε να εξαφανιστεί.

Εξετάζοντας επισταμένα όλα τα δεδομένα και αναφορές κατοίκων, οι αρχές συμπλήρωσαν το παζλ, με τον εντοπισμό ενός 23χρονου στο Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την συμμετοχή του στον εμπρησμό.

Επίσης, ο ίδιος κατονόμασε έναν 38χρονο Ρεθυμνιώτη, ως εκείνον που τους έδωσε τα χρήματα για να κάψουν το σκάφος, ο οποίος όμως αρνείται την κατηγορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν την συμμετοχή – ως ηθικού αυτουργού – και ενός άνδρα από την Γεωργιούπολη Χανίων, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν εκείνος που έδωσε την «εντολή» για τον εμπρησμό.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Πανικός σε φλεγόμενο σκάφος – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε