Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Βαριές ποινές στα μέλη της συμμορίας του τρόμου!

Χανιά: Βαριές ποινές στα μέλη της συμμορίας του τρόμου!

Μεταξύ των 9 ληστειών που αποδίδονται στα μέλη της συμμορίας είναι η διπλή ένοπλη ληστεία σε τράπεζες των Αρχανών, αλλά και η αιματηρή ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου Προ-πο, στην περιοχή του Γαζίου…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 33χρονος από τα Καλέσα, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είχε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη συμμορία. Χρόνιος χρήστης ναρκωτικών, επισήμως απασχολεί τις διωκτικές Αρχές από το 1996. Σύμφωνα με το cretalive.gr, μέχρι σήμερα έχει απασχολήσει την Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών, υπεξαιρέσεων, ζωοκλοπών, ληστειών και απόπειρες ληστειών. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 19,5 ετών.

Ο δεύτερος με την βαρύτερη ποινή είναι ένας 30χρονος Ηρακλειώτης, επίσης τοξικομανής. Στην δικογραφία που είχε διαβιβαστεί στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση περιλαμβάνονταν στο φάκελο του δεκαεπτά καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά, όπλα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αρπαγές τσαντών. Στον 30χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Σε δύο ακόμα Ηρακλειώτες, έναν 28χρονο κτηνοτρόφο από το Μονοφάτσι και έναν 48χρονο επιχειρηματία, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και τριών μηνών για τον πρώτο και ο δεύτερος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και τριών μηνών. Στην περίπτωση όμως των δύο η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην διπλή ληστεία των Αρχανών. Αν και αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στο διπλό «χτύπημα», το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε, αξιολογώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των τραπεζών, μαρτυρικές καταθέσεις σε σχέση με τον σωματότυπο τους και τις απολογίες άλλων κατηγορουμένων.

Στο εδώλιο κάθισε και ένας Αλβανός, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στο Γάζι. Ο αλλοδαπός αθωώθηκε, ωστόσο κρατείται καθώς πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη με 200 γραμμάρια κοκαΐνης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε