Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χειροπέδες σε στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης – Ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν επιδότηση!

Χειροπέδες σε στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης – Ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν επιδότηση!

– Καθυστερούσαν την επιδότηση 4,7 εκατ. ευρώ σε ξενοδόχο επί 4 χρόνια για να τον αναγκάσουν να τους “λαδώσει”
– Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματά τους για να βγούν μπροστά και άλλα θύματά τους
– Τους έπιασαν επ’ αυτοφόρω την ώρα που έπαιρναν τα χρήματα

Και οι δυο υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και χρησιμοποιούσαν την εξουσία που είχαν εκβιάζοντας. Είναι στην ουσία οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, συνελήφθησαν γιατί απαίτησαν 120.000 ευρώ από επιχειρηματία, για να «προωθήσουν» φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του. Τον καθυστερούσαν 4 ολόκληρα χρόνια! Με διάφορες προφάσεις κωλυσιεργούσαν για να αναγκαστεί να τους λαδώσει. Ο επιχειρηματίας είχε ξενοδοχείο στην Αργολίδα και είχε εγκριθεί επιδότηση 4,7 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία από κοινού και εκβίαση από κοινού και κατ’ επάγγελμα. Στα σπίτια τους βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.

Η αστυνομία δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους έτσι ώστε αν υπάρχουν και άλλοι πολίτες που έχουν πέσει θύματα να το καταγγείλουν.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Πρόκειται για τους:

ΛΙΑΚΟ Κωνσταντίνο του Ηλία και της Καλλιόπης, γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά

ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 17-07-1951 στο Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής

Η σύλληψή τους, έγινε επ’ αυτοφόρω το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τους έπιασαν  σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που έπαιρναν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Πως έγινε η επιχείρηση

Το πρωί της Δευτέρας, ο (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που έχει με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με απανωτές δικαιολογίες απαιτούσαν το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Ετσι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος πιάστηκε με τα χρήματα στα χέρια. Οι αστυνομικοί περίμεναν και τον άλλο υπάλληλο τον Κωνσταντίνο Καζαζάκη και όταν έφτασε στο σημείο συνελήφθη.

Στα γραφεία τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκαν οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν:

Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Λιάκου, το χρηματικό των εβδομήντα (70.000) ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και

Στο σπίτι του Κων/νου Καζαζάκη, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85.000) ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν.

Σε βάρος τους  σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις δημοσίων λειτουργών γενικότερα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 210 877 9700 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dey1@hellenicpolice.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαζί την χτίσαμε! – Δεν την χαιρόμασταν όμως μαζί! – Ιδού η βίλα με πισίνα της υπαλλήλου που καταλήστεψε το ΙΚΑ με την συμμορία της!

Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

Κύκλωμα στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχει προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ! – ΄Εξι συλλήψεις – Θα ακολουθήσουν κι άλλες! 

Σε διαθεσιμότητα 2 γιατροί στην Κρήτη για πλασματικές άδειες- Ερευνάται κύκλωμα και στο ΙΚΑ Καλλιθέας!


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε