Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων ζήτησαν φακελάκι από πολίτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας εργοδηγός κι ένας εργατοτεχνίτης, υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων, συνελήφθησαν γιατί ζήτησαν χρήματα ιδιώτη. Τι έπρεπε να κάνουν; Μια αυτοψία σε ένα πεζοδρόμιο! Για την υπόθεση δωροδοκίας ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από πολίτη 300 – 500 ευρώ για να είναι θετική η αυτοψία τους και να πιστοποιήσουν ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε υποστεί φθορές από εργασίες, που γινόταν σε διπλανό κτίριο.

Ο πολίτης απευθύνθηκε στο δήμο και για την υπόθεση ενημέρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που παρότρυνε τον δημότη να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως κι έγινε.

Έκλεισε ραντεβού με τους δυο επίορκους υπαλλήλους και τους έδωσε τα χρήματα. Στη συνέχεια, οι άνδρες των Εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας τους συνέλαβαν, το απόγευμα της Πέμπτης, με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή τους.

Ο εργοδηγός και εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως σημειώνει ο δήμος Αθηναίων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης 12 υποθέσεις χρηματισμού στον δήμο Αθηναίων και έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες.
Παράλληλα, ενθαρρύνει τους δημότες να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δ.Αθηναίων λόγω…κατάληψης!

Στον ανακριτή οι υπάλληλοι του υπ.Ανάπτυξης για εκβίαση και δωροδοκία – Τι αποκαλύπτει ο ξενοδόχος από την Κρήτη

Ποιοι δικαιούνται μείωση δημοτικών τελών εως και 58% στο Δήμο Αθηναίων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε