Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπάλληλος ιχθυοτροφείου ο Γέροντας Παστίτσιος

Υπάλληλος ιχθυοτροφείου ο Γέροντας Παστίτσιος

Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook», γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο ίντερνετ, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.

Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, δημοσίευσε, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Για το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη, 18/9/2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία από τις Αρχές, πολύ νωρίτερα.

Ειδικότερα, πριν από περίπου δύο μήνες άρχισαν να φτάνουν πολλές καταγγελίες πολιτών, από όλο τον κόσμο, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις αναρτήσεις σχετικά με τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος, το προπερασμένο Σάββατο, 15/9/2012, έστειλε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.

Την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος ήταν ο γέροντας Παΐσιος;

Συνελήφθη γιατί έφτιαξε σελίδα στο Facebook για τον Γέροντα Παστίτσιο – Σάλος στο twitter – Καταγγέλουν λογοκρισία

Σύζυγος Μιχαλολιάκου στο twitter: «Έπρεπε να τον βιάσουν…»

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τη σύλληψη για τον Γέροντα Παστίτσιο

Νεα σελίδα απάντηση: Γέροντας Παρίσιος o Πολεοδρόμος

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε