Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπάλληλος του ΙΚΑ εκβίαζε επιχειρηματία

Υπάλληλος του ΙΚΑ εκβίαζε επιχειρηματία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 11:46
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 11:46

Του ζητούσε 5.500 ευρώ για να μην γίνει κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων....

 
Ένας 51χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ Κορίνθου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, γιατί εκβίαζε επιχειρηματία.
 
Του ζητούσε 5.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει και να μην γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, λόγω οφειλών του στο ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας διατηρεί επιχείρηση συστημάτων ξηράς δόμησης και κουφώματα , είχε οφειλή 100.000 ευρώ.

Όμως πήγε και πλήρωσε τα μισά και είχε κάνει διακανονισμό για το υπόλοιπο ποσό πληρώνοντας κανονικά τις δόσεις του. Ο υπάλληλος του ΊΚΑ όμως, ήταν ιδιαίτερα φορτικός προς τη σύζυγο του επιχειρηματία η οποία έκανε τις εξωτερικές δουλειές της επιχείρησης. Η ίδια μάλιστα γνώριζε τον συγκεκριμένο υπάλληλο από τα μαθητικά τους χρόνια. Αυτός της έλεγε ότι οι προϊστάμενοι του τον πιέζουν για καταβολή “μίζας” προκειμένου να απαλείψουν το θέμα της κατάσχεσης.
 
Έτσι η γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της πήγαν στην αστυνομία και αφού προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα, κανονίστηκε συνάντηση και έτσι τον συνέλαβαν επ' αυτοφόρω.
 
Η διοίκηση του ΚΑ-ΕΤΑΜ διέταξε άμεσα επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έκτακτη Επιθεώρηση στο Υποκατάστημα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο