Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου:Έφοδοι και έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια και εταιρείες στην Θεσσαλονίκη

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου:Έφοδοι και έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια και εταιρείες στην Θεσσαλονίκη

Αιφνιδιαστικές έρευνες σε εταιρείες και σπίτια στη Θεσσαλονίκη έκαναν χτες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έπειτα από εντολή για την έρευνα που βρίσκεται σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κλιμάκια αστυνομικών που έφτασαν από την Αθήνα, έχοντας τη συνδρομή δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, έκαναν έφοδο σε τουλάχιστον 5-6 εταιρείες και αντίστοιχα σπίτια προσώπων που φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με τον πρώην υπουργό ή κατονομάστηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας που διενεργείται.

Οι αστυνομικοί «επισκέφτηκαν» το σπίτι και το γραφείο ενός επιχειρηματία και πολιτικού φίλου του Άκη στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ ανάλογη έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι έγινε και στο σπίτι στενού συγγενή του Γιώργου Σαχπατζίδη, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για το σκάνδαλο με τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών, που επόπτευαν δύο εισαγγελείς και ένας πταισματοδίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, 4-5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περίπου 10 usb και 3-4 εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν περιέχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία που ενδεχόμενα εισφέρουν νέα δεδομένα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ενδεχομένως οι συγκεκριμένες έρευνες στη Θεσσαλονίκη να αποτελούν τμήμα των τελευταίων ανακριτικών πράξεων για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ωστόσο αστυνομικές πηγές ανάφεραν ότι οι νέες έρευνες «στόχευαν» κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Σαχπατζίδη. «Αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία από τα ευρήματα θα σχηματισθεί συμπληρωματική δικογραφία που θα ενταχθεί στην υπάρχουσα» επεσήμαιναν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε νέα πρόσωπα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη – Οικονομία

 

Όταν ο Άκης και η Βίκυ έδιναν 1.360 ευρώ το βράδυ και 550 ευρώ για κρασί – Πολιτική

 

“Άκη, μονά-ζυγά δικά σου” – Πως στήνονταν οι μίζες – Έγκλημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε