Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υποτίμησαν τα “μωρά της τρομοκρατίας” – Νέα στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική

Ποιές περιοχές ψάχνει η Αντιτρομοκρατική. Αγωνία για τον χαμένο φάκελο. Φόβοι για νέα χτυπήματα.

Καταζητούμενους και καθοδηγητές σε Ικαρία, Σάμο, Πήλιο, Δονούσα, Αμοργό, Ζωγράφου, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Εξάρχεια, Γκύζη, Φάληρο, Μοσχάτο ψάχνει η Αντιτρομοκρατική μετά την επίδειξη δύναμης των “μωρών της τρομοκρατίας” που κατάφεραν να αναστατώσουν όλη την Ευρώπη.

Οι έρευνες κινούνται εξαιρετικά γρήγορα υπό το φόβο κλιμάκωσης των χτυπημάτων και με το φόβο της επανεμφάνισης της “Σέχτας Επαναστατών”. Οι περιοχές αυτές έχουν μπει στη λίστα των ερευνών μετά από αναλύσεις επικοινωνιών που προέκυψαν από τις τηλεκάρτες των συλληφθέντων.

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική αναζητά εναγωνίος τον 15ο φάκελο – βόμβα που θεωρείται ότι έχει ήδη ταχυδρομηθεί σε πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας ενώ οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης.

Όπως όλα δείχνουν, τα “μωρά της τρομοκρατίας” και οι “τρομοκράτες της κατσαρόλας” τους οποίους ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλούσε “να πάρουν τον μπαμπά και τη μαμά τους και να παραδοθούν”, υποτιμήθηκαν και τώρα πέραν του διεθνούς διασυρμού της χώρας, έχουν προκαλέσει τις έντονες τριβές και τη διχόνοια ανάμεσα σε ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς για τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν και τι πρέπει να πράξουν από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsit πολλά στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι τα “μωρά” είχαν ευθύνη για το δολοφονικό πακέτο που μπήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σκότωσε τον άτυχο Βασιλακη. Καθοδηγητές του χτυπήματος θεωρούνται δύο άνδρες ηλικίας 55-60 ετών που ανήκουν στον ιδεολογικό βραχίονα του Επαναστατικού Αγώνα και θέλησαν να εκδικηθούν για τις συλλήψεις.

«Κανείς δεν θέλει να το παραδεχθεί γιατί πολλοί έχουν ενοχές και ευθύνη, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο και έπειτα σε αστυνομικό, που δεν συνέχισαν με την ίδια ένταση τις έρευνες για τη σύλληψη των ‘μωρών’, αδρανώντας δραματικά» υποστηρίζει ένα στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, προσθέτοντας πως αυτό το δολοφονικό πακέτο ήταν ένα «δοκιμαστικό στάδιο» σε αυτό το επίπεδο επιθέσεων, που προέκυψε από τη συνεργασία τους με Ιταλούς ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να παράσχουν αυτή την τεχνογνωσία.

Τα «μωρά» που πήραν την τεχνογνωσία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είδαν τις δυνατότητές τους, «προπονήθηκαν», πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν στον βαθμό που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διωκτικές αρχές.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν πως μετά το πρωτοφανές ακόμη και για τα παγκόσμια χρονικά, χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παγιδευμένο φορτηγάκι με εκρηκτικά στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, τις συλλήψεις μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην αποκαλούμενη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, παρατηρήθηκε πως ο Επαναστατικός Αγώνας έδωσε την τρομοκρατική «σκυτάλη» στη Συνομωσία, ή τουλάχιστον ήθελε να τη δείξει ακόμη ενεργή μετά τις συλλήψεις.

Συνεχίζοντας αυτόν τον συλλογισμό, τα ίδια στελέχη, αναφέρουν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ο Επαναστατικός Αγώνας έδωσε βόμβες στη Συνομωσία για να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των επιθέσεων, οι οποίες καταγράφηκαν στη Βουλή και την Εθνική Ασφαλιστική στη Λ. Συγγρού, με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν την «ταυτότητά» του. Στη «Συνομωσία» δεν φαίνεται να υπήρχε κάποιος φανερός «αρχηγός», με τις αποφάσεις δράσεων να έχουν συλλογικό χαρακτήρα με υψηλή όμως καθοδήγηση.

Αρχηγός-στρατολογητής-«σεχταριστής»

Σε όλες αυτές τις τρομοκρατικές διεργασίες, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ρόλο «μεσάζοντα» ανάμεσα σε Επαναστατικό Αγώνα και Συνομωσία, είχε ένας 30χρονος, αδερφός ενός εκ των δύο συλληφθέντων της περασμένης Δευτέρας, δυναμικό στέλεχος των «πυρήνων» και στρατολογητής νέων προσώπων από τη «μεγάλη δεξαμενή» που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008.

Σε αυτόν τον νεαρό, οι ίδιοι αξιωματικοί, αποδίδουν τον ρόλο του επιχειρησιακού αρχηγού της Συνομωσίας και κυρίως του «ιδρυτή και αρχηγού» της Σέχτας Επαναστατών. Ο 30χρονος μαζί με δύο από τους αρχικούς συλληφθέντες για συμμετοχή στη Συνομωσία, και δύο ακόμη άτομα που δεν είναι ανάμεσα στους καταζητούμενους «πυρήνες», απαρτίζουν τη Σέχτα Επαναστατών. Για τον συγκεκριμένο ύποπτο, το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ήταν ένα αποτύπωμα σε εξωτερικό χώρο της γιάφκας της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι, με την αρμόδια εισαγγελέα να ζητά την παύση της δίωξής του λόγω ισχνών στοιχείων ενοχής.

Αστυνομικοί κύκλοι σημειώνουν πως από την γιάφκα της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι υπήρχαν 1.200 πειστήρια τα οποία θα οδηγούσαν με μεγάλη βεβαιότητα και σε άλλες τρομοκρατικές ονομασίες όπως της Σέχτας και της «6η Δεκέμβρη», ωστόσο φαίνεται να υποτιμήθηκαν ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με νόημα ότι η ανεύρεση των δύο πιστολιών GLOCK με σχεδόν 100 σφαίρες που είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες στο Παγκράτι, πάνω στα οποία να σημειωθεί ότι δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, δεν είναι μόνο Συνομωσία και αποτελούν σοβαρή ένδειξη επικίνδυνης  «μετάλλαξης» της νέας γενιάς τρομοκρατών. Αυτή η καθυστέρηση στους αστυνομικούς χειρισμούς τώρα πλέον φαίνεται καθαρά πως προκάλεσε στρατολόγηση και άλλων ατόμων καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Μπαράζ εμπρησμών – Έκαψαν επτά οχήματα του ΟΤΕ και βαν της UPS

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε