Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζάκυνθος Αποκάλυψη: Πως από τα όργια φτάσαμε στα μαχαιρώματα και στη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα

Ζάκυνθος Αποκάλυψη: Πως από τα όργια φτάσαμε στα μαχαιρώματα και στη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα

–  Ξεψύχησε μαχαιρωμένος στην καρδιά ο νεαρός Άγγλος Ρόμπερτ Σεβάζ – Το χρονικό των επεισοδίων
– Άλλοι 4 νεαροί Άγγλοι τουρίστες νοσηλεύονται μαχαιρωμένοι στην κοιλιά στην πλάτη και σε υπόλοιπα μέρη του σώματος τους – Πληροφορίες πως η παρέα τους ετοιμάζεται το βράδυ να πάρει εκδίκηση
– Επώνυμη καταγγελία στο NewsIt : Φταίνε οι ιδιοκτήτες μπαρ – ”Έφαγαν” με πολιτικές πλάτες τον αστυνομικό διοικητή που θέλησε να καθαρίσει τον Λαγανά!
– Πλήγμα για τον τουρισμό της Ζακύνθου – Το 65% των τουριστών της είναι Άγγλοι

Ολοι τα έβλεπαν, όλοι τα ήξεραν αλλά κανείς σεν έκανε τίποτα.
”Από το Λαγανά το βράδυ όχι να περπατήσουμε δεν μπορούμε αλλά ούτε και να περάσουμε με τα αυτοκίνητα μας” από τις ορδές των μεθυσμένων τουριστών που τον έχουν καταλάβει.
Δυστυχώς ένα τέτοιο σκηνικό μετατράπηκε σε σκηνικό θανάτου τα χαράματα.

Θύμα της αδιαφορίας αυτή τη φορά είναι ένα νέο παλικάρι, ένας 19χρονος τουρίστας. Δράστες της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομία που επικαλείται αδιάσειστα στοιχεία δυο οδηγοί ταξί μόλις 21 ετών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στο Λαγανά, λίγο μετά τις τρεις τα χαράματα μια παρέα πέντε νεαρών Βρετανών τουριστών που πολλοί λένε ότι ήταν εμφανώς πιωμένοι προχωρούσαν σε κεντρικό δρόμο, έξω από ένα “φαστ φουντ”.

Κάποιοι λένε ότι οι νεαροί ενόχλησαν με λέιζερ τους δύο οδηγούς που ήταν στα σταθμευμένα ταξί τους. Οι δυο παρέες άρχισαν να βρίζονται και να κάνουν τα γνωστά νοήματα.

Πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τι είχε συμβεί δυο νεαροί βγήκαν από το ταξί και ήρθαν στα χέρια με τους τουρίστες. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο δρόμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Αμέσως ένας από τους τουρίστες έπεσε στο έδαφος μέσα στα αίματα. Ακολούθησε ένας δεύτερος και ύστερα ο ένας μετά τον άλλο οι υπόλοιποι Βρετανοί τουρίστες, όλοι κατάλαβαν τότε πως οι δύο νεαροί Έλληνες κρατούσαν μαχαίρια.

Δυστυχώς ο ένας από τους Βρετανούς ξεψύχησε επί τόπου, ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ. Είχε δεχθεί χτύπημα απευθείας στην καρδιά. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλια, την πλάτη και σε άλλα μέρη του σώματός τους, αλλά ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πιο σοβαρά αλλά δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του είναι ο ένας τραυματίας ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

Οι αστυνομικοί έφτασαν ως τους δράστες χάρη στις μαρτυρίες των αυτοπτών. Κάποιοι κατάφεραν να πάρουν τον αριθμό της πινακίδας του ταξί. Άλλοι είπαν πως είδαν τους δράστες κάτι να πετάνε στη θάλασσα.
Ένας δύτης έψαξε στο σημείο και εντόπισε το σουγιά που κρατούσε ο ένας από τους δύο.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Όπως δήλωσε στο Νewsit o δημοσιογράφος της εφημερίδας του νησιού Ελεύθερη Άποψη, Κώστας Μαλαπέτσας “δυστυχώς αυτό το γεγονός όλοι εμείς στα μέσα ενημέρωσης Ζακύνθου περιμέναμε ότι θα συμβεί. Το λέγαμε πως δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Όταν έχεις επεισόδια σε καθημερινή βάση με ξυλοδαρμούς, με αντικείμενα που εκτοξεύονται στον αέρα, όταν έχεις μεθυσμένους νέους, ήταν λογικό πως θα φτάναμε στην τραγωδία”.

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του πρώην Αστυνομικού Διοικητή Λαγανά ο οποίος ήθελε να “καθαρίσει” την περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Μαλαπέτσας “ο πρώην διοικητής κατάφερε με τις πρωτοβουλίες που πήρε να κανει “παρθεναγωγείο” τον Λαγανά, καθώς με τους παραβάτες ήταν αμείλικτος. Όμως μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ανθρώπων του νησιού που έφτασαν μέχρι τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο διοικητής πήρε μετάθεση και τον έδιωξαν κακήν κακώς από την περιοχη”.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Ελεύθερης Άποψης είπε “τα παιδιά που προκαλούν τα επεισόδια είναι μεθυσμένα καθώς τους σερβίρουν περίεργα ποτά. Μιλάμε για συγκεκριμένα συμφέροντα, μεμονωμένες περιπτώσεις που πράγματι ελέγχουν το κομμάτι της διασκέδασης, όχι της διαμονής. Δύο, τρια, πέντε, έξι άτομα όλα και όλα οι οποίοι υπερασπίζονται αυτον τον τρόπο της διασκέδασης γιατί τους αποφέρει έσοδα”.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αυτό που όλοι φοβούνται τώρα στη Ζάκυνθο είναι το πως αυτή η αρνητική διαφήμιση που θα υπάρξει μετά τη δολοφονία θα πλήξει τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κύριο Μαλαπέτσα “το 65% με 70% του τουριστικού πακέτου της Ζακύνθου προέρχεται απο τη Μεγάλη Βρετανία. Από τους 700.000 τουρίστες που έχουμε κάθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Άγγλοι”.

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ
Διάχυτη είναι η ανησυχία πως θα υπάρξουν φαινόμενα αντεκδίκησης. Το κλίμα που μας μεταφέρει ο κύριος Μαλαπέτσας είναι ενδεικτικό “η όξυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και η ένταση που υπάρχει στους Βρετανούς τουρίστες που στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους είναι φοβερή. Ενδεχόμενα λοιπόν το βράδυ και υπό την επήρρεια ουσιών, οινοπνεύματος και άλλων, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν. Υπάρχει έντονη φημολογία πως θα θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω με θύματα τους ταξιτζήδες”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ΝewsIt τoυ δημοσιογράφου της εφημερίδας του νησιού Ελεύθερη Άποψη, Κώστα Μαλαπέτσα:


Στο ίδιο έργο θεατές

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο νεαροί Βρετανοί στην περιοχή Βεζάλ στο Λαγανά δέχθηκαν επίθεση με σιδερολοστό.

Οι δύο νεαροί Άγγλοι, αφού πρώτα είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, έκλεψαν μια βάρκα από κατάστημα ενοικίασης πλωτών στην περιοχή και έχοντας μαζί τους δύο νεαρές συμπατριώτισσές τους, άρχισαν να απομακρύνονται από την ακτή, τραβώντας κουπί.

Οι δύο κοπέλες γρήγορα διαπίστωσαν ότι η βάρκα είχε κλαπεί, κατέβηκαν από αυτή και άρχισαν να κατευθύνονται και πάλι πίσω στην ακτή.

Οι δύο νεαροί, που ήδη είχαν χάσει το ένα κουπί και κωπηλατούσαν με αυτό που έμεινε προς τα έξω, διαπίστωσαν πως ένας άνδρας κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Μέσα στο νερό, ο άνδρας τους επιτέθηκε με σιδηρολοστό τραυματίζοντας τον έναν στο κεφάλι και τον δεύτερο στο χέρι. Ο νεαρός που τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στους δύο νεαρούς είχε σχέση με την κλεμμένη βάρκα, η υπήρξε κάποια άλλη διένεξη πριν τους επιτεθεί με το σιδερολοστό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης : 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε