Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άδειες με… βραχιολάκια για τους βαρυποινίτες

Άδειες με… βραχιολάκια για τους βαρυποινίτες

Το ενδεχόμενο να φορούν ειδικά βραχιόλια οι κρατούμενοι στους οποίους δίνονται άδειες, όπως γίνεται σε πολλά κράτη του εξωτερικού, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το φιάσκο με την εξαφάνιση του βαρυποινίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη έφερε ξανά στο φως το πρόβλημα με τις αποδράσεις κακοποιών, που δεν εμφανίζονται μετά την άδεια από τις φυλακές.

Και τώρα, το υπουργείο σκέφτεται να τους φορέσει… βραχιολάκια, για να μπορούν να εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα με τις φυλακές και τον κορεσμό τους είναι σύνθετο, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού ρεύματος. Εκτός από την παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με βραχιολάκι ή με μηχάνημα γεωεντοπισμού, τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις και για κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Για το θέμα αυτό, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε την σημασία της επαναλειτουργίας των αγροτικών φυλακών.

Για τη μείωση των μισθών των δικαστικών, επισήμανε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται. Επισήμανε, ωστόσο, ότι στους δικαστές, η μείωση των αποδοχών έχει ήδη φθάσει στο 38%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά…10 άδειες έδωσαν στον βαρυποινίτη Μακρυγιάννη – Τον ψάχνει όλη η ΕΛΑΣ

Με “πιέσεις” αντιεξουσιαστών η άδεια στον μακελάρη της “Χρυσής Νύχτας”

Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένο 4 φορές ισόβια! Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε