Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άφαντος ο 35χρονος με το οπλοστάσιο – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Άφαντος ο 35χρονος με το οπλοστάσιο – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

«Το 2005, ο 35χρονος αντιεξουσιαστής ήταν στον ‘προθάλαμο’ κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Μετά την σύλληψη για τις αστυνομικές ασπίδες, είναι άγνωστο αν εντάχθηκε πλήρως. Έχαιρε όμως της εμπιστοσύνης μελών τους. Δεν αποκλείεται να άλλαξε ρόλο και να μετατράπηκε στον μεσάζοντα προμήθειας οπλισμού για λογαριασμό των σκληρών τρομοκρατικών οργανώσεων» υποστηρίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Κάποια από τα ευρήματα στο σπίτι του στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια μπορεί να αποτελούν ενδείξεις επιβεβαίωσης των παραπάνω αστυνομικών ισχυρισμών, όχι όμως και αποδείξεις ενοχής ή ενεργής συμμετοχής στη δράση τους. Το ενδιαφέρον των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και φυσικά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζεται στον υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου, σε ένα tablet, τρία κλειδιά μοτοσυκλέτας, μία ψηφιακή κάρτα μνήμης, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και η κάρτα μνήμης της.

Από την πρώτη στιγμή, που οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής, ήταν ο ενοικιαστής του «κινητού» οπλοστασίου, έκαναν λόγο για άτομο που τοποθετούν ψηλά στην «τρομοκρατική κλίμακα», κάτι παραπάνω από γκαζάκια ακόμη και την «συνωμοσία». Οι έρευνες για το πρόσωπό του εστιάζονταν γύρω από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και την «Σέχτα Επαναστατών», χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχουν τεκμηριωθεί ενοχοποιητικά σε βάρος του. Οι ίδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως μπορεί να λειτούργησε «περιφερειακά» αλλά ουσιαστικά στη δράση τους, και παράλληλα να προέβαινε σε «δικές» του ενέργειες μαζί με άλλους «πρόθυμους» να συμμετάσχουν στις επιλογές του. Προς το παρόν, οι παραπάνω αστυνομικές εκμυστηρεύσεις, μένουν σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο.

Ανάμεσα στο έντυπο υλικό που εντοπίστηκε στο σπίτι, που φαίνεται να έμενε τα δύο τελευταία χρόνια, υπάρχουν οκτώ φύλλα χαρτιού με κείμενο από την επιστολή των τριών μελών του Επαναστατικού Αγώνα και δύο πανομοιότυπα βιβλία με τίτλο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2003-2009». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποτελούν ένα μικρό προσδιοριστικό «δείγμα», ηλικιακής και ιδεολογικής ταύτισης του υπόπτου με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Υπάρχουν επίσης και 11 αφίσες, που έγραφαν «ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ.», 303 αφίσες με τη φράση «ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», στις οποίες αναγράφονταν ονόματα δημοσιογράφων (η συγκεκριμένη αφίσα αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο την 16-12-2010, και αφισοκολλήθηκε στην περιοχή του Κολωνακίου), πανό που περιείχε τη φράση «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΜΟ ΣΕΪΣΙΔΗ».

Βρέθηκαν επίσης, μία μάσκα τύπου full face και γάντια, 4 μαχαίρια, μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, μισθωτήριο συμφωνητικό ενοικίασης του σπιτιού, η ταυτότητα του εκμισθωτή του σπιτιού, ανδρικά και γυναικεία ρούχα, 15 φωτογραφίες ταυτότητας-διαβατηρίου, πιθανόν του υπόπτου.

Διαβάστε επίσης:
Φωτογραφίες από τον οπλισμό στο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Έτσι βρήκαν το «κινητό» οπλοστάσιο στα Εξάρχεια – Όλο το χρονικό των αποκαλύψεων

Αστυνομικοί… ακατάλληλοι για όπλα! Αφαιρέθηκε ο οπλισμός από 300

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε