Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άγρια βασανιστήρια από αστυνομικούς – Απίστευτη υπόθεση που κρατήθηκε μυστική

Άγρια βασανιστήρια από αστυνομικούς – Απίστευτη υπόθεση που κρατήθηκε μυστική

Πέρασαν επτά χρόνια. Η υπόθεση δεν είδε το φως ποτέ. Όμως η καταγγελία είναι πρωτοφανής. Ένας κρατούμενος μιλάει για άγρια βασανιστήρια από αστυνομικούς, (ακόμη και από γυναίκα αστυνομικό) σε ένα από τα τμήματα της Αθήνας. Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική.

Καταγγέλλει άγρια χτυπήματα στα γενετικά όργανα, χτυπήματα στα μάτια με πιστόλια που έριχναν σφαιρίδια, αλλά και εξευτελισμό, καθώς οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να φορέσει πλαστική σακούλα και να κάνει την ανάγκη του χωρίς να του επιτρέψουν να πάει τουαλέτα.

“Με είχαν τυλίξει με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που είχε γεμίσει κόπρανα από τον φόβο των βασανιστηρίων. Μου έβαζαν το πιστόλι στο μάτι. Απειλούσαν να με σκοτώσουν και με κτυπούσαν. Αμέσως μετά με έβαζαν να προχωράω… κουτσό, στο ένα πόδι. Κι όταν δεν τα κατάφερνα με κτυπούσαν πάλι” Λέει το θύμα, σύμφωνα με το “Βήμα”.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό που συνελήφθη το 2005 και οι αστυνομικοί τον θεώρησαν υπεύθυνο για τον τραυματισμό συναδέλφου τους. Ξέσπασαν πάνω του με κάθε εκδικητικό και ρατσιστικό τρόπο.

Όπως περιέγραψε ο 35χρονος τα βασανιστήριά του άρχισαν αμέσως μετά τη σύλληψή του στην περιοχή του Υμηττού, μέσα στο περιπολικό όταν μια γυναίκα αστυνομικός άρχισε να τον χτυπάει. Όταν μεταφέρθηκε σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας τα βασανιστήρια ξεπέρασαν κάθε όριο.

“Με έδερναν πέντε άτομα. Ενας από τους αστυνομικούς είχε πάρει ένα αεροβόλο όπλο και με κτύπαγε σε όλο μου το σώμα. Το αεροβόλο θυμάμαι ότι είχε κάτι κίτρινα (σ.σ. πλαστικά σφαιρίδια) και με κτυπούσε στο μάτι. Με κτύπησε στα γεννητικά όργανα, με υποχρέωσε να περπατώ σε ίσια γραμμή με το ένα πόδι κι αν δεν τα κατάφερνα με κτυπούσαν πάλι. Οταν έπεφτα μου έλεγαν “άνοιξε τα πόδια” για να με κτυπήσουν στα γεννητικά όργανα, με σήκωναν μετά με το ζόρι για να με ξανακτυπήσουν. Οταν ζήτησα να πάω τουαλέτα μου είπαν “όχι, π…. κωλοαλβανέ, κάν’ τα πάνω σου. Τα έκανα και μου έβαλαν τότε σακούλα μαύρη στο κάτω μέρος του σώματος μου, για να μην λερώσω. Με απειλούσαν “π…, κωλοαλβανέ δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα…”, λέει ο ίδιος ενώ ο αδελφός του περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία τον βρήκε:
“το βράδυ της ίδιας μέρας είδα τον αδελφό μου, κρατούμενο. Ηταν τυλιγμένος με μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών από την μέση και κάτω, με τα κόπρανα του, το μάτι του κρεμασμένο κάτω κυριολεκτικά και δεμένο χειροπόδαρα. Ο αδελφός μου είχε λευκό ποινικό μητρώο…”.

Η ιατροδικαστική έρευνα είναι αποκαλυπτική, αναφέρει πως “το είδος και η έκταση των σωματικών βλαβών στο σώμα και το κεφάλι του αναδεικνύουν την συστηματική και όχι συμπτωματική καταφορά των κτυπημάτων που δέχθηκε”.

Παρά όλα αυτά οι αρμόδιοι αξιωματικοί παρουσίασαν καταγραφές ότι εκείνη την ώρα έδωσαν παρόν μόνο τρεις ένστολοι και όλοι οι αστυνομικοί δήλωσαν άγνοια και την έκπληξή τους για τον ξυλοδαρμό του 35χρονου Αλβανού…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε