Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αίσιο τέλος στο Μαλανδρίνο – Παραδόθηκε ο Αλκετ Ριζάι – Σώοι και οι 5 όμηροι

Αίσιο τέλος στο Μαλανδρίνο – Παραδόθηκε ο Αλκετ Ριζάι – Σώοι και οι 5 όμηροι

– Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων
– Μόλις είδε την ομάδα της ΕΚΑΜ ο σκληρός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι φέρεται να είπε: “Τελείωσε. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω”
– Μπλόφαρε ο βαρυποινίτης για τα εκρηκτικά, στην κατοχή του βρέθηκαν μόνο αυτοσχέδια μαχαίρια
– Διαβάστε το χρονικό της ομηρίας
– Τι δήλωνε η μητέρα του νωρίτερα σε αλβανικά ΜΜΕ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων, που από χθες το βράδυ ήταν όμηροι του διαβόητου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι και των δύο συνεργών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλκετ Ριζάι αποφάσισε να παραιτηθεί όταν είδε να τον πλησιάζει η ομάδα η ΕΚΑΜ.

“Τέλος. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω, ας το σταματήσουμε εδώ” ήταν τα λόγια του κακοποιού που σήμαναν τη λήξη του 24ώρου συναγερμού.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, ο Αλκέτ Ριζάι πήρε την απόφαση να παραδοθεί καθώς ούτε εκρηκτικά κατείχε, ούτε με τέτοια ήταν ζωσμένος.

«Ηταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε» υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος κ. Απόστολος Κασκάνης που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν εκεί και συντόνιζε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασκάνης σημείωσε με έμφαση πως «ο Ριζάι αναγκάστηκε να παραδοθεί αφού κατάλαβε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του», όπως χαρακτηριστικά είπε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

‘Αλλες πηγές σημειώνουν πως ο Ριζάι φέρεται να είπε στον διαπραγματευτή την ώρα που παραδίδονταν πως «αυτή τη φορά δεν έπιασε. Ίσως πιάσει την άλλη…». Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αντί για εκρηκτικά έχει ένα ραδιόφωνο από το οποίο εξείχαν κάποια καλώδια.

Οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν κρατηθεί όμηροι από τον Ριζάι σύμφωνα με την αστυνομία «είναι πολύ καλά στην υγεία τους» ενώ μέχρι στιγμής δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς διαμορφώθηκαν οι εξελίξεις. Εκείνο το οποίο περιγράφουν είναι ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζονταν αδιάλειπτα με τον ειδικό διαπραγματευτή όταν ο Ριζάϊ άφησε ελεύθερους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσε ομήρους για να παραδοθεί και ο ίδιος στη συνέχεια».

Τις τελευταίες ώρες του θρίλερ στην φυλακή του Μαλανδρίνου υπήρχε αναστάτωση αφού οι κρατούμενοι βρίσκονταν κλεισμένοι στα κελιά τους 24ώρες χωρίς φαγητό ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούσαν να πάρουν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είχαν ανάγκη.

Μάλιστα από τα κτίρια των φυλακών φαίνονταν από το απόγευμα καπνοί γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους είχαν βάλει φωτιά στα στρώματα και απειλούνταν μια μίνι εξέγερση.

Το θρίλερ της ομηρίας και οι φωτογραφίες από τη φυλακή

Το μεσημέρι το γύρο του διαδυκτίου έκαναν φωτογραφίες των ομήρων με χειροπέδες, μέσα από τις φυλακές.

Δείτε εδώ τη σχετική είδηση

Η ώρα ήταν 8 χθες το βράδυ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια ξεκινούν την καταμέτρηση.

Ο Ριζάι με άλλους δύο συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδια μαχαίρια καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Με την απειλή ότι έχουν πάνω τους χειροβομβίδες και ότι ο Ριζάι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, φτάνουν στον εσωτερικό προθάλαμο των φυλακών με σκοπό να βγουν στο προαύλιο.

Στο μεταξύ οι άλλοι 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι προλαβαίνουν και κλειδώνουν τις πόρτες και ο Ριζάι με τους υπόλοιπους δεν φτάνουν τελικά στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Ο ένας σωφρονιστικός κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Ριζάι και απο εκείνη την ώρα ο Αλβανός κακοποιός με τους συγκατούμενούς του κρατάει ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση

Τι είπαν οι γονείς του

Νωρίτερα, οι γονείς του είχαν μιλήσει σε αλβανικά ΜΜΕ ζητώντας από το γιο τους να το φτάσει μέχρι το τέλος.

Οι γονείς του Αλκέτ Ριζάι, Ραμίζ και Ντονίκα Ριζάι δηλώσαν πως το παιδί τους “κρατείται όμηρος εδώ και 13 χρόνια από το ελληνικό κράτος το οποίο τον κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει” αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

“Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί το γιος μας, τον έχει κατηγορήσει για πράγματα που δεν έχει κάνει. Θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε περίπτωση. Αλκέτ τον δρόμο που έχεις διαλέξει να τον πας μέχρι το τέλος γιατί η Ελληνική Πολιτεία σε κοροιδεύει. Το αλβανικό κράτος πρέπει να στηρίξει τον γιο μου. Ο Αλκέτ δεν έχει κάνει τίποτα, δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε δολοφόνος, ούτε εγκληματίας. Ο γιος μου μού είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όσα τον κατηγορούν”, είπε η μητέρα του Ριζάι.

Έκκηση στον κακοποιό να παραιτηθεί είχαν κάνει ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου και η σύντροφός του Σούλα.

Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση

Διαβάστε επίσης

Γερανός “απελευθέρωσε” τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο- Πέντε σωφρονιστικοί παραμένουν όμηροι του Ριζάι

Πώς έπιασε τους ομήρους ο Ριζάι

Τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου – Όμηρος που ξέφυγε: Ο Ριζάι κρατάει κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό και οι συνεργοί του μαχαίρια

Στην “υπηρεσία” του Αλκέτ Ριζάι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Μαλανδρίνο – Πιάστηκαν πριν βάλουν ναρκωτικά στη φυλακή

Προκλητική συνέντευξη Αλκέτ Ριζάι: “Θα αποδράσω και πάλι”

Ριζάι προς εισαγγελέα: εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα!

Αποφυλακίστηκε η περιβόητη Σούλα του Ριζάι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε