Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Έκρυψαν 79 παράνομους μετανάστες μέσα σε φορτηγό – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 55χρονος Έλληνας και δύο Σύριοι ηλικίας 30 και 33 ετών ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό καθώς και το επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως προπομπό.

Το φορτηγό εντοπίστηκε σε επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, στην περιοχή της Βόνιτσας και είχε οδηγό τον 55χρονο Έλληνα.
Μέσα, όπως διαπιστώθηκε, είχε συνολικά 79 αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, με πιθανότερο τελικό προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλα σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε το προπορευόμενο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι δύο Σύροι, οι οποίοι λειτουργούσαν ως “προπομποί”, για να ειδοποιούν για αστυνομικά “μπλόκα” στην περιοχή.
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.125 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι 79 μετανάστες είχαν πληρώσει σε συνεργό των συλληφθέντων διακινητών, στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό από 2.000 έως 3.000 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους.

Οι τρεις διακινητές θεωρούνται μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.

Σε βάρος των τριών διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με την κατηγορία της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Λευκάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα: Μουσουλμάνοι έκαψαν εικόνες και σταυρούς – Δείτε το βίντεο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε