Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη: Ο κρυμμένος θησαυρός των 80 εκατομμυρίων στην Ελβετία

Άκης Τσοχατζόπουλος Βίκυ Σταμάτη

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Ελβετίας έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους από μίζες για ρωσικά οπλικά συστήματα. Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό που αποκαλύφθηκε σε έρευνα στην Ελβετία.

Δυο αποφάσεις “καίνε” το ζεύγος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη φέρονται σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς της Ελβετίας ως οι άνθρωποι που έλαβαν σε λογαριασμούς τους στις Ελβετικές τράπεζες ποσά άνω των 80.000.000 δολαρίων.

Σε ευρώ το ποσό ξεπερνάει τα 66.000.000. Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό ο οποίος σύμφωνα με δυο αποφάσεις της ελβετικής δικαιοσύνης προέρχεται από μίζες για τους TOR-M1, τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, οι οποίοι αγοράστηκαν από την Ελλάδα της εποχή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χρήματα από μίζες για όπλα

Σύμφωνα με δυο αμετάκλητες αποφάσεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι έλαβε 39.500.000 δολάρια σε δυο λογαριασμούς του στη Morgan Stanley, ποσά τα οποία διακίνησε για λογαριασμό του ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, αλλά και το ποσό των 47.000.000 σε δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” η εισαγγελία της Βέρνης καίει και τη Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης σε λογαριασμό της στην UBS μπήκαν χρήματα από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο τα οποία προέρχονται από δωροδοκία. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ το οποίο ο πρώην υπουργός είχε πει πως προέρχεται από ασφάλεια ζωής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις