Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

– ‘Εδιναν επιδόματα σε ΜΗ ασφαλισμένους και έπαιρναν τεράστιες μίζες
– Ζούσαν πολυτελή ζωή με σπίτια με πισίνες και λιμουζίνες
– Ψάρευαν συνεργούς τηλεφωνικά και υπόσχονταν “χαρτζιλίκι”

Μπροστά σε μια απίστευτη κομπίνα που “έβαλε μέσα” το ΙΚΑ τουλάχιστον 12 εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν οι αρχές.

Ήδη μετα από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας 6 γυναίκες υπάλληλοι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι υπάλληλοι έδιναν επιδόματα σε ΜΗ ασφαλισμένους στο ταμείο και έπαιρναν μίζα 80%!

Πληροφοριες αναφέρουν επίσης ότι οι γυναίκες αυτές ζούσαν μέσα στην χλιδή, είχαν χαρτονομίσματα ακόμα και σε χαρτόκουτα, σπίτια με πισίνες και λιμουζίνες!

Το μεσημέρι συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, η ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων, μετά από ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας.

Σε βάρος της ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα στοιχεία ταυτότητας της, όσο και των έξι (6) συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση, δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πως γινόταν η κομπίνα

Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνενόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ! Από το ίδιο κύκλωμα είχαν υπάρξει και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι οι επίορκοι υπάλληλοι ψάρευαν και πελάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεφωνούσαν σε πολίτες και τους ρωτούσαν αν θέλουν να βγάλουν εξτρά χρήματα.

Τους έλεγαν τι να κάνουν και εκείνοι έβγαζαν τις μαϊμού βεβαιώσεις και μαδούσαν το ΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τον ειδικό αριθμός κλήσης 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ www.iatropedia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε