Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αμαύρωσαν ξανά τη μνήμη του με εφιαλτικά επεισόδια! [vids, pics]

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος επεισόδια

– Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε πριν εννέα χρόνια, όντας μόλις 15 ετών, από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., Επαμεινώνδα Κορκονέα
– Οι γνωστοί – άγνωστοι που θεωρούν πως τιμούν τη μνήμη του με το να μετατρέπουν την Αθήνα σε… Λωρίδα της Γάζας ξαναχτύπησαν!
– Θλιβερά, εγκληματικά και… διαρκείας τα επεισόδια στα Εξάρχεια
– Φωτοβολίδες ευθείας βολής, βροχή από μολότοφ, πέτρες από μπαλκόνια και αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες συνθέτουν το σκηνικό της κόλασης!
– Για μια ακόμη φορά η μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή αμαυρώθηκε στο… όνομα της ανομίας των μπαχαλάκηδων
– Πέντε συλλήψεις και είκοσι πέντε προσαγωγές
– Δείτε όλο το χρονικό των επεισοδίων με βίντεο και φωτογραφίες

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2017, από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Εννέα χρόνια μετά, ανήμερα της “μαύρης” επετείου, μια ομάδα μπαχαλάκηδων, οι γνωστοί – άγνωστοι με απαραίτητο… αξεσουάρ τις κουκούλες φρόντισαν να “τιμήσουν” και πάλι τη μνήμη του.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και τα μπερδεμένα (;) μυαλά

Και ίσως θα χρειάζονταν ακόμη περισσότερα… εισαγωγικά στην λέξη “τιμήσουν”, για να τονιστεί επαρκώς η ειρωνεία. Διότι κάθε άλλο παρά αποτελεί τιμή της μνήμης ενός αδικοχαμένου 15χρονου παιδιού, το να καις περιουσίες, το να μετατρέπεις το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης, το να εκτοξεύεις φωτοβολίδες ευθείας βολής, το να πετάς πέτρες και μολότοφ ακόμα και από ταράτσες!

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, 06.12.2017. Με πρόσχημα και -αδικαιλόγητη- δικαιολογία την δολοφονία ενός παιδιού. Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους! Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν… απλά να προστατευτούν, αφού κάθε απόπειρα εφόδου στέφθηκε από αποτυχία, καθώς οι μολότοφ έπεφταν βροχή!

Αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και τα Εξάρχεια θύμιζαν ξανά… Συρία. Οι οδοί Στουρνάρη, Σολωμού και Τοσίτσα αποτελούσαν το επίκεντρο των ταραχών. Τα αναχώματα είχαν στηθεί από νωρίς, οι φωτιές είχαν ανάψει και όλοι περίμεναν το… αναπόφευκτο. Τη σπίθα που θα άναβε τη φωτιά. Αυτό συνέβη με την πρώτη πέτρα, την πρώτη μολότοφ που εκτοξεύτηκε εναντίον των αστυνομικών.

Τότε ήταν που όλα πήραν το δρόμο τους και μια ακόμη 6η Δεκεμβρίου αμαυρώθηκε…

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και 25 προσαγωγές.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ειρηνική (μόνο) η πορεία

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 το απόγευμα η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια. “Ανηφόρησε” προς το Σύνταγμα, όπου ήταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα πήρε τον δρόμο της… επιστροφής, ξανά προς τα Προπύλαια, όπου έφτασε μία ώρα αργότερα.

Σε θέσεις μάχης στα Εξάρχεια και… πόλεμος!

Η ώρα ήταν πια 20:00. Οι αντιεξουσιαστές είχαν ήδη συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια. Απέναντί τους οι αστυνομικοί και μερικές δεκάδες μέτρα να τους χωρίζουν. Οι προεργασίες είχαν γίνει. Οδοφράγματα και φωτιές, μολότοφ και πέτρες…

Click4more: Mέχρι πυροτεχνήματα έριχναν κουκουλοφόροι στη Θεσσαλονίκη! Τραυματίστηκε αστυνομικός [vid]

Και ξαφνικά… φωτιά! Η πρώτη μολότοφ έπεσε και όλα ξεκίνησαν… Οι εικόνες συγκλονιστικές και αποκαρδιωτικές. Δεν είναι υπερβολή -και πρέπει- να ειπωθεί πως κάθε φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, αποτελεί απλά τύχη το ότι δεν θρηνούμε νεκρούς.

Διότι τα επεισόδια για μια ακόμη φορά ήταν άγρια, βίαια και εγκληματικά… Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Μπουμπουλίνας και για… φινάλε κάηκαν μερικά ακόμη στην Τοσίτσα. Ακόμη και… πυροτεχνήματα πέταξαν οι μπαχαλάκηδες!

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από τα μπάχαλα στα Εξάρχεια

Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο!

Αδιόρθωτοι!

Δεν… πτοήθηκαν! Οι αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν μέχρι και φωτοβολίδα ευθείας βολής εναντίον των αστυνομικών στην οδό Στουρνάρη!

Να θυμίσουμε εδώ πως μια τέτοιου τύπου φωτοβολίδα “καρφώθηκε” στο πόδι της δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά, στα Εξάρχεια, κατά την διάρκεια των επεισοδίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τότε ένας άνθρωπος κόντεψε να χάσει την ζωή του, απόψε οι αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν αδιόρθωτοι και εγκληματικοί!

Δείτε τις εικόνες που μετέφερε ζωντανά από το σημείο το newsit.gr

Δείτε σε #live εικόνα από το #Newsit τα επεισόδια απο την πορεία για τον Αλέξη Γρηγόροπουλο #live #Facebook_live #Newsit #poreia #epeisodia #alexis

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 6. Dezember 2017

Στο παρακάτω βίντεο τα αυτοκίνητα που όπως προαναφέραμε κάηκαν στην Τοσίτσα

Δείτε #live από το #Newsit τα εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχειων #live #Newsit #episodia #eksarxeia

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 6. Dezember 2017

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Μερικές ακόμη θλιβερές εικόνες από τα επεισόδια

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια και στη μαθητική πορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αρχικά στα Προπύλαια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες άρχισαν να προκαλούν ένταση. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακούστηκαν και κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδόφραγμα στην Μασαλλίας, στα Προπύλαια. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου ξηλώνοντας πινακίδες και σπάζοντας φανάρια αλλά και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η πορεία των μαθητών έφτασε στο Σύνταγμα και πολλοί από τους κουκουλοφόρους ακολούθησαν σπάζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μόλις έστριψαν στην Βασιλέως Γεωργίου άρχισε και ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή με κάποιους να εξακολουθούν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Τελικά η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια με τις καταστροφές να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι εικόνες της καταστροφής είναι αυτές:

 

Φωτογραφίες: newsit.gr / Eurokinissi / Reuters

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις