Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς εφοριών

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς εφοριών

Η “Επαναστατική Αντεπίθεση” ανέλαβε την ευθύνη για δύο εμπρησμούς εφοριών στην Αθήνα, με μία προκήρυξη που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο αφιερώνοντας τα “χτυπήματα” στα φυλακισμένα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” και στον Λάμπρο Φούντα.

“Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εμπρησμούς, τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/11 και της Τρίτης 29/11, στα γραφεία της εφορίας:

-ΔΟΥ Παγκρατίου, στην οδό Δαμάρεως

-ΔΟΥ Γλυφάδας, στην οδο Γούναρη

Τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς στο εσωτερικό των κτιρίων με σκοπό να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υλικές ζημιές”, λένε.

“Το παγκόσμιο οικονομικό-πολιτικό σύστημα μεταλάσσεται δοκιμάζοντας τις ολοκληρωτικές δυνατότητές του. Βιώνουμε το τέλος του “κοινωνικού κράτους” με το πέρασμα σε έναν ακόμη πιο άγριο καπιταλισμό χωρίς όρια και κανόνες.
Η γενικευμένη συστημική κρίση δεν είναι ένα τυχαίο συμβάν, αλλά είναι μια κατάσταση του ίδιου του καπιταλισμού. Η διαδικασία με την οποία επενδυόταν το κεφάλαιο όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα λεγόμενα παράγωγα χρήματος (ομόλογα,CDS κ.α.)αποδείχθηκε επισφαλής.

Το γεγονός αυτό ήταν αναπόφεκτο, αφού ο δανεισμός δημιουργεί χρήμα, το οποίο δεν αντιστοιχεί σε αύξηση της οικονομικής βάσης, δηλαδή την παραγωγή του αντίστοιχου προϊόντος,στο οποίο το χρήμα θα ανταποκρινόταν. Έτσι λοιπόν, οι διαχειριστές μεγάλων κεφαλαίων έχουν βρεθεί στη δυσμενή θέση να έχουν δεσμέυσει μεγάλο μέρος του πλούτου τους όχι σε απτά αγαθά, αλλά σε μια υπόσχεση χρήματος.

Προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον πλούτο τους, εκβιάζουν και αποσπούν τα κυριαρχικά δικαιώματα στη δημόσια και κρατική περιουσία,φτάνοντας στο σημείο να επιτίθεινται και στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών” προσθέτουν.

“Την ώρα που οι κρατικοί μηχανισμοί θα έρχονται να επιβάλλουν τα αντικοινωνικά μέτρα των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών τους, θα πέφτουν πάνω στο ανάχωμα αλληλεγγύης των καταπιεσμένων. Με της λαϊκές συνελεύσεις, τις άγριες απεργίες, τον αντιφασιστικό αγώνα, τις νυχτερινές επιδρομές, τα σαμποτάζ, την ένοπλη πάλη, συγκροτείται ένα ριζοσπαστικό μέτωπο αγώνα που στοχεύει στην καταστροφη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που επιβάλλεται στις ζωές μας.

Η μόνη λύση για το πέρασμα σε μια κοινωνία ισότητας που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι
η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” καταλήγουν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε