Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για την αποτυχημένη βόμβα στην εφορία του Ν. Κόσμου

Λίγο παρακάτω χαρακτηρίζει «γνήσιο κάθαρμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ» τον νέο γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γ. Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Με προκήρυξη που απέστειλε και δημοσιεύεται αύριο στο “Ποντίκι” η οργάνωση 6 Δεκέμβρη αναλαμβάνει την ευθύνη του αποτυχημένου βομβιστικού χτυπήματος με στόχο την Εφορία του Νέου Κόσμου την Τετάρτη στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς αναμένεται σε λίγη ώρα έκδοση Δελτίου Τύπου από την εφημερίδα, στην προκήρυξη ασκείται κριτική για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της νεοτρομοκρατίας, όπως επίσης κρίνονται εμμέσως ως εσφαλμένες οι επιλογές προσβολής ανθρώπινου στόχου.

«Οι εφορίες αποτελούν εξίσου βασικούς πυλώνες για την προώθηση της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου. Η επιβολή φόρων στο κοινωνικό σώμα με τη διαρκή μάλιστα προσαύξησή τους είναι το διαχρονικό χαράτσι που υποχρεούνται να καταβάλουν οι σκλάβοι της οικονομίας στους διαχειριστές της εξουσίας».

Έτσι ερμηνεύεται η αναφορά του συντάκτη στο γεγονός ότι υποσημειώνει και ανακοινώνει πως η οργάνωση θα χτυπά δημόσια κτίρια. Στο κείμενο, περιέχονται απαξιωτικές αναφορές προς το πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τη προτροπή του προς τα μέλη των οργανώσεων της νεοτρομοκρατίας να παραδοθούν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό καλάθι σκουπιδιών και αποτελούνταν από περίπου 2 κιλά εκρηκτικής ύλης. Δεν εξερράγη, πιθανότατα λόγω σφάλματος στη συνδεσμολογία και εξουδετερώθηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Οι δράστες πραγματοποίησαν προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία» και το ΜΕGA ενημερώνοντας ότι στο ισόγειο της ΔΟΥ Ν. Κόσμου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πυθέως και Νεοκλέους, έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και έδωσαν χρονικό περιθώριο 25 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μαύρη σακούλα στην είσοδο του κτιρίου, κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στον α΄ όροφο. Οπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το κτίριο. Μετά 25 λεπτά και ενώ η βόμβα δεν εξερράγη, αστυνομικοί των ΤΕΕΜ προχώρησαν σε διάσπαση του μηχανισμού με νερό υπό πίεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν εκκενωθεί το κτίριο, υπάλληλος ή αστυνομικός είδε να βγαίνουν καπνοί από τη σακούλα (δίχως προφανώς να γνωρίζει τι περιέχει) και αποπειράθηκε να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε