Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανήλικοι κλέφτες αντάλλαζαν τα κλοπιμαία με ναρκωτικά

Ανήλικοι κλέφτες αντάλλαζαν τα κλοπιμαία με ναρκωτικά

Η σπείρα ανηλίκων είχε ρημάξει κυλικεία, σχολεία, σπίτια αλλά και καταστήματα και στη συνέχεια αντάλλαζαν τα κλοπιμαία με ναρκωτικά.

Η σπείρα ανηλίκων δρούσε κυρίως στην περιοχή του Αμαρουσίου και της Πεντέλης. Στη συνέχεια παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρείς αλβανούς οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες.

Σε βάρος 10 μελών της σπείρας εκ των οποίων 8 είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών και δύο 19χρονοι, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση. Επίσης συνελήφθησαν στο Μαρούσι και οι 3 Αλβανοί ηλικίας 18, 36 και 53 ετών που προμήθευαν τους ανήλικους με ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας οιδράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία και κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων, κυλικεία Γυμναστηρίων και Κοιμητηρίων, καταστήματα και διαμερίσματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα. Οι δράστες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα από μηχανήματα αυτόματων πωλητών και άλλα αντικείμενα.

Στις κατοικίες των τριών αλβανών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ναρκωτική ουσία MDMA συνολικού βάρους 7,3 γραμμάρια
–  9 γραμμάρια χασίς
– Μία  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καμουφλαρισμένη σε ποντίκι Η/Υ
– Τηλεοράσεις
– Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– Ρολόγια
– Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Όπως έχει εξακριβωθεί η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει διαπράξει στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης 19 κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξάνθη: Ανήλικοι πίσω από 14 κλοπές! Έκλεψαν ακόμα και τον σκύλο από σπίτι!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε