Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνιση μάχη για να ξαναδεί το φως της η 11χρονη

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Οι γιατροί δεν δηλώνουν αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση των τραυμάτων, αλλά θα δώσουν σκληρή μάχη.

Σταθερή κρίνεται η κατάσταση του 11χρονου κοριτσιού, αλλά δυστυχώς τα νεότερα για την όρασή της δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στην ουσία οι γιατροί θεωρούν πως το αριστερό μάτι χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να αποκατασταθεί και η μάχη επικεντρώνεται στο δεξί τώρα. 

Το κορίτσι που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βγάλουν τα θραύσματα, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν μιας και τα θραύσματα ήταν πολλά και επιπλέον προσπάθεια εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να προκαλέσει και νέο τραυματισμό. 

Την Μ. Τετάρτη οι γιατροί έχουν προγραμματίσει να μεταφέρουν την 11χρονη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου εκεί θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το δεξί μάτι από τα θραύσματα. Μάλιστα, η επέμβαση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι γιατροί αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν να επέμβουν κατευθείαν στον φακό του ματιού.

Υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας έχει τεθεί η οικογένεια του 15χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ανακοίνωσε ότι στην οικογένεια χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας τους.

Την ίδια ώρα, δεκάδες περαστικοί αλλά και νεα παιδιά αφήνουν λουλούδια στο σημείο που άφησε την τελευταία τουπνοή ο 15χρονος το βράδυ της Κυριακής στα Κάτω Πατήσια. Παιδιά με αναμένα κεριά σχημάτισαν τη λέξη κρίμα πάνω στα σκαλιά του κτηρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αναμένα κεριά με τη λέξη "κρίμα" στο σημείο που έχασε την ζωή του ο 15χρονος

Κόσμος στέκεται στο σημείο και δεν μπορεί να πιστέψει το κακό ΦΩΤΟ NEWSIT

Δείτε στο επόμενο βίντεο τι λέει στο ΝewsIt.gr μια γυναίκα που γνώριζε το θύμα

Tο ύποπτο ζευγάρι

Ένα ζευγάρι δέκα λεπτά πριν την φονική έκρηξη βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από το σημείο δίπλα σε μία κολώνα και κοιτούσε προς το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. 

Οι κινήσεις του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα ύποπτες και εξαιρετικά σοβαρό κρίνεται και το γεγονός ότι κοιτούσαν με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου βρισκόταν ο μηχανισμός. Την ύπαρξη των δύο ανθρώπων αποκαλύπτει το NewsIt στο οποίο μίλησε η μοναδική ίσως αυτόπτης μάρτυρας της τρομερής έκρηξης. 

Στο μεταξύ, το μεταλλικό σπείρωμα του λαμπτήρα με τον οποίο πυροδοτήθηκε ο μοιραίος εκρηκτικός μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί, ως τεχνοτροπία, και παλιότερα σε δυο βομβιστικές ενέργειες, από τρομοκρατική οργάνωση που δεν υπάρχει πια. Στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, «φωτογραφίζουν» την «Λαϊκή Επαναστατική Δράση» και μετέπειτα «Ένοπλη Επαναστατική Δράση».

Όσον αφορά στη σύσταση της βόμβας που εξερράγη στα χέρια του 15χρονου Χαμιντουλάν Ναζαφί, αποτελείται από ΤΝΤ και νιτροκυτταρίνη, χαμηλό εκρηκτικό, ίσως αμμωνιοδυναμίτιδα ή άκαπνη πυρίτιδα. Τα πρώτα συστατικά, μάλιστα, είχαν εντοπισθεί πρόσφατα στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Παράλληλα, ποσότητα άκαπνης πυρίτιδας (αν τελικά διαπιστωθεί ότι ήταν συστατικό της βόμβας) είχε βρεθεί στη διώροφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου, όπου είχε εντοπιστεί η γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και σε άλλες βομβιστικές επιθέσεις, όπως αυτή σε κάδο της οδού Γκυιλφόρδου, λίγα μέτρα μακρύτερα από την προεκλογική ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, πλαστικός σωλήνας με παρόμοια συνδεσμολογία είχε εξουδετερωθεί στις 23 Ιουλίου του 2009 έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Ευθύνη και για εκείνη την ενέργεια είχαν αναλάβει οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα και μηχανισμός πυροδότησης με χρονοδιακόπτη μαζί με καρφιά και βίδες, τοποθετημένα μέσα σε μεταλλικό σωλήνα, αποτελούν συνδεσμολογία βόμβας που είχε τοποθετηθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2006 έξω από το υποκατάστημα της Γαλλικής Τράπεζας ΒΝΡ στο Μαρούσι. Είχαν εκραγεί μόνο δύο από τους πυροκροτητές και όχι τα επτά μασούρια της εκρηκτικής ύλης, που ήταν τοποθετημένα σε πορτοκαλί σάκο του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι τότε αστυνομικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για «πειραματισμούς» της «Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης».

Συλληπητήρια από τους αστυνομικούς
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια και την ένθερμη συμπαράστασή της στην οικογένεια της δύσμοιρης και τραγικής Αφγανής μητέρας που μπροστά στα μάτια της διαμελίσθηκε από έκρηξη βόμβας αδίστακτων ανθρώπων, ο 15χρονος γιος της και τραυματίστηκε σοβαρά η 10χρονη κόρη της.

Οπως τονίζουν, “ενστερνιζόμενοι, ως ένστολοι πολίτες πάντοτε την αρχή ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, εκφράζουμε την ευχή μας για την ταχεία επούλωση των τραυμάτων του μικρού παιδιού συμμετέχοντας με μια μικρή υλική βοήθεια στις δυσβάσταχτες ανάγκες της απόκληρης οικογένειας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε