Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανώγεια: Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς για να αφήσουν κρατούμενο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν τα χειρότερα και αναγκάστηκαν αρχικά να τον αφήσουν…

Το σοβαρό επεισόδιο αναστάτωσε το βράδυ τα Ανώγεια με αφορμή τον αστυνομικό έλεγχο ενός 41χρονου από ομάδα ειδικών φρουρών του ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Συγχωριανοί του που είχαν ειδοποιηθεί μέσω sms, κατέφθασαν αστραπιαία στο σημείο και με άγριες διαθέσεις απαίτησαν την απελευθέρωση του 41χρονου.

Σύμφωνα με το Alter, ο 41χρονος ακινητοποιήθηκε σε αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί λίγο έξω από το χωριό. Ο επικεφαλής των ειδικών φρουρών που επέβαιναν στα δύο υπηρεσιακά οχήματα, του έκανε σήμα να σταματήσει για να τον ελέγξουν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν καλά-καλά σηκώσει το χειρόφρενο, ο οδηγός πρόλαβε να ειδοποιήσει με το κινητό του τηλέφωνο συγγενείς και φίλους.

Έτσι άρχισαν να καταφθάνουν 4χ4. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 25-30 άτομα. Οι ειδικοί φρουροί αιφνιδιάστηκαν, πολύ περισσότερο όταν διαπίστωσαν τις διαθέσεις τους. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση ενώ δεν έλειψαν οι προπηλακισμοί. Οι Ανωγειανοί απαιτούσαν επιτακτικά να αφεθεί ελεύθερος ο 41χρονος, ενώ ο τελευταίος φέρεται να είχε εριστική συμπεριφορά απέναντι στους αστυνομικούς.

Υπό το φόβο γενικής σύρραξης, οι ειδικοί φρουροί αποφάσισαν να τον αφήσουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Λίγο αργότερα όμως, πληκτρολογώντας τα στοιχεία του στο σύστημα, ανακάλυψαν ότι σε βάρος του 41χρονου υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και άλλα αδικήματα και ως εκ τούτου θα έπρεπε να προχωρήσουν στην σύλληψη του.

Αυτή τη φορά ωστόσο οι κινήθηκαν πιο …διπλωματικά. Τον άφησαν να πιστέψει ότι το επεισόδιο είχε λήξει και οι ίδιοι αποχώρησαν από το σημείο. Την «έστησαν» όμως λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στο δρόμο για Ηράκλειο με αποτέλεσμα ο 41χρονος να πέσει εκ νέου πάνω στο μπλόκο όπου και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης τριάντα μηνών και χρηματική ποινή 1200 ευρώ για ακάλυπτες επιταγές και ψευδορκία.

Ανωτέρω δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου ενώ οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε