Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνθρωπος από μέσα “έδωσε” το “νέο παραδικαστικό”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για “βαθύ λαρύγγι” κάνουν λόγο οι αστυνομικοί. Παλιό μέλος της συμμορίας που δεν τα βρήκε με τους άλλους και αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του. Την ίδια ώρα ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης λέει ότι δεν εμπλέκεται στο “νέο παραδικαστικό”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που βοήθησε στις έρευνες συμμετείχε σε όλες τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος, κυρίως στον “τομέα” των πλειστηριασμών.
Φαίνεται ότι τα έσπασε με την ηγετική ομάδα του κυκλώματος όταν αυτοί άρχισαν να γίνονται άπληστοι και έπαψαν να …. κρατούν χαμηλό προφίλ.
Ο άνθρωπος αυτός πήγε στα κεντρικά της αστυνομίας το Νοέμβριο του 2009 και είπε τα πάντα με λεπτομέρειες, φυσικά με το αζημίωτο, αφού φαίνεται πως ζήτησε και εξασφάλισε φυσικά την ασυλία για το πρόσωπό του και την προστασία του ως μάρτυρας.
Το δεύτερο σενάριο μιλάει για έναν άνθρωπο που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αποδείχθηκε “αδύναμος κρίκος”. Με την πρώτη πίεση “έσπασε” τα τα είπε όλα.
Για τουλάχιστον έξι μήνες από τη στιγμή που αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές συνέχισε να συμμετέχει στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος και να πληροφορεί για τις ενέργειές τους τις αστυνομικές αρχές.
Αυτή τη στιγμή έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και 18 αστυνομικοί έχουν αναλάβει να τον φυλάνε!

Ο τραπεζικός υπάλληλος από το Βύρωνα και οι δικηγορίνες

Ο υπάλληλος της τράπεζας ήταν ο άνθρωπος που εντόπιζε τα ακίνητα-στόχους που έβγαιναν σε πλειστηριασμό και ενημέρωνε το κύκλωμα ώστε να στηθεί το “χτύπημα”
Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε και δυο γυναίκες δικηγόρους. Η μια κυκλοφορούσε και έλεγε ότι είναι νομική σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η άλλη εδώ και καιρό κυκλοφορεί στο… προαύλιο των φυλακών Θήβας.
Το κύκλωμα έκανε μεγάλες προσπάθειες για την αποφυλάκισή της, όμως δεν τα κατάφερε παρά τις… γνωριμίες.
Οι γνωριμίες αυτές σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έφταναν ως μια γυναίκα εφέτη, η οποία είναι μάλιστα παντρεμένη με πρώην δικαστικό και φαίνεται ότι μαζί με τον πολιτικό μηχανικό που θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος αποτελούσαν την ηγετική ομάδα.

Διαβάστε ακόμη τη συνέντευξη του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη στο ΒΗΜΑ

Οι πολιτικοί, οι Δήμαρχοι και τα… Βόρεια Προάστια του “νέου παραδικαστικού”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε