Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Απαγωγές και εκβιασμοί με βιτρίνα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Τους άρπαζαν, τους εκβίαζαν και τους άρπαζαν όλα τα χρήματά τους προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία ακόμα οργανωμένη σπείρα που, με βιτρίνα καταστήματα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας, άρπαζε παράνομους αλλοδαπούς, τους έπαιρνε τα χρήματα και τους προωθούσε σε αλλες χώρες της ΕΕ, αποκαλύφθηκε μετά απο έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ύστερα απο καταγγελία Αφγανών μεταναστών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Πακιστανό, 47 ετών, ο οποίος μαζί με τέσσερα άτομα που αναζητούνται, άρπαζαν αλλοδαπούς για να τους αποσπάσουν χρήματα, ή αναλάμβαναν να τους προωθήσουν σε αλλες χώρες, αντί 2.000- 5.000 ευρώ το άτομο.

Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. ‘Αλλα μέλη προσέγγιζαν αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνούσαν για την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό, άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξή τους και άλλοι, μέσα απο τα καταστήματα που διατηρούσαν, εισέπρατταν από τους αλλοδαπούς χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους σε χώρες της ΕΕ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε