Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Το άγνωστο περιστατικό με τον φρουρό και η απίστευτη ψυχραιμία του επιχειρηματία

απαγωγή Λεμπιδάκη

Ένα άγνωστο περιστατικό από την απαγωγή Λεμπιδάκη αποδεικνύει την παροιμιώδη ψυχραιμία του επιχειρηματία προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή του.

Κατά την εξάμηνη απαγωγή του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απέδειξε πόσο έξυπνος ήταν ενώ νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό του ακόμα και από τα λάθη των απαγωγέων.

Ο φρουρός, η κουκούλα και ο ψύχραιμος Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέδειξε πρωτοφανή γενναιότητα και ψυχραιμία κατά τους 6 μήνες της κράτησής του.

Μια νέα λεπτομέρεια που έρχεται στο φως είναι χαρακτηριστική: Ο Ρωσοπόντιος που ήλθε στην Κρήτη στις 18 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη κι έμελλε να είναι ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία είχε πάρει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Η τελευταία επιστολή στην οικογένεια που δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ!

Οι απαγωγείς τον είχαν προειδοποιήσει ότι ο Λεμπιδάκης δεν πρέπει να δει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ούτε καν το χρώμα του δέρματος του.

Γι’ αυτό άλλωστε όσο διάστημα βρισκόταν μαζί με τον επιχειρηματία στο χώρο της μάντρας αυτοκινήτων, το πρόσωπο του ήταν καλυμμένο με κουκούλα.

Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα αιχμάλωτος και δεσμοφύλακας ήλθαν πιο κοντά, και κάποια στιγμή η κουκούλα του φύλακα κατέβηκε χαμηλά και φάνηκε το φρύδι του! Ο Λεμπιδάκης σηκώθηκε και σήκωσε την κουκούλα του φρουρού, καλύπτοντας εκ νέου το πρόσωπο του με το ύφασμα.

Με αυτό τον τρόπο ο Λεμπιδάκης προστάτευσε την ίδια του τη ζωή που θα έμπαινε σε επιπλέον κίνδυνο αν υπήρχε η υπόνοια ότι είχε διακρίνει το πρόσωπο του φρουρού και υπήρχε περίπτωση να τον αναγνωρίσει.

Πηγή: cretalive

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις