Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Απάντηση στην σύλληψη Ρούπα οι πυροβολισμοί κατά των ΜΑΤ – Ήθελε να σκοτώσει ο δράστης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Αντίποινα για τη σύλληψη Ρούπα θεωρούν στην αντιτρομοκρατική την επίθεση στα ΜΑΤ της Χ. Τρικούπη
– “Διαβασμένος” ο δράστης, περίμενε την αλλαγή της βάρδιας
– Η αστυνομία βλέπει “άτομο εκπαιδευμένο” και με σκοπευτικό προσαρμοσμένο στο όπλο, πίσω από την επίθεση
– Περιμένουν ακόμα πιο αιματηρή επίθεση

Ως χτύπημα – απάντηση στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το πρωί Τρίτης, η διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, από ένοπλο που κρατούσε υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ.

Όπως όλα δείχνουν ο οπλοφόρος πυροβόλησε εναντίον του λεωφορείου της διμοιρίας με ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς οι δυο από τις τρεις σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, με αποτέλεσμα ένας 34χρονος αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών -το ένα μόλις τριών μηνών- να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Ο αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο μηρό, ενώ από την κοιλιακή του χώρα αφαιρέθηκε από τους γιατρούς ένα μεταλλικό θραύσμα, ίσως από το προστατευτικό μεταλλικό κιγκλίδωμα που έχει το παρμπρίζ της κλούβας.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν πως πρόκειται για χτύπημα – απάντηση στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και δεν αποκλείουν στο άμεσο μέλλον να εκδηλωθεί κι άλλο χτύπημα, ίσως πιο αιματηρό.

Όσον αφορά στην οργάνωση που σχεδίασε και εκτέλεσε αυτή την κατά τ’ αλλά απλή ενέργεια, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για χτύπημα της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η οποία άλλωστε προσφάτως είχε ρίξει χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, τραυματίζοντας τον αστυνομικό φρουρό.

Επίσης το παρθενικό χτύπημα της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε εκδηλωθεί το 2014 και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ, όπως και την Πρεσβεία του Μεξικού το καλοκαίρι του 2016.

Παράλληλα από το “κάδρο” των ερευνών δεν είναι δυνατόν να βγει η “Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών”, η οποία επίσης έχει χτυπήσει με καλάσνικοφ τα παλιά γραφεία της Ν.Δ στην Λεωφόρο Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα και την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Περίμενε την αλλαγή βάρδιας

Ο οπλοφόρος φαίνεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει ενδελεχή παρακολούθηση και είχε διαπιστώσει τις ώρες αλλαγής της βάρδιας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο λόγω της διασποράς των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι αμέσως θα αντιλαμβάνονταν τις κινήσεις του και θα αντιδρούσαν.

Στης 06:10 το πρωί λοιπόν στην οδό Αραχώβης και ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί βρίσκονταν στην κλούβα προκειμένου να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους, εμφανίστηκε ένας άνδρας με Καλάσνικοφ στα χέρια.

Αμέσως σήκωσε το όπλο του, το στήριξε στον ώμο του και πυροβόλησε δυο φορές εναντίον της κλούβας, ενώ την τρίτη σφαίρα την εξαπέλυσε εναντίον των δυο αστυνομικών που ήδη είχαν κατεβεί από το όχημα. Την κίνηση αυτή την έκανε προκειμένου ο ίδιος να καταφέρει να διαφύγει πεζός προς την πλατεία Εξαρχείων.

Έμπειρος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο στο “Newsit.gr”,για άτομο εκπαιδευμένο, ο οποίος μάλιστα είχε τοποθετήσει σκοπευτικό στο όπλο του, ώστε να έχει καθαρή εικόνα των παρ’ ολίγον θυμάτων του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε