Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απασφαλισμένες οι χειροβομβίδες στον ΣΚΑΪ – Βρέθηκαν οι περόνες στη γέφυρα του Κηφισού

Απασφαλισμένες οι χειροβομβίδες στον ΣΚΑΪ – Βρέθηκαν οι περόνες στη γέφυρα του Κηφισού

– Άγνωστοι τις πέταξαν στο προαύλιο του κτιρίου
– Στο σημείο πυροτεχνουργοί του στρατού, Πυροσβεστική και Αστυνομία
– Κλειστή η παραλιακή λεωφόρος απο την Καλλιθέα μέχρι το ύψος του ΣΚΑΙ
– Την δολοφονική επίθεση καταδικάζουν τα κόμματα
– Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλεισμένη παραμένη η παραλιακή λεωφόρος στο ύψος του ΣΚΑΙ εξαιτίας χειροβομβίδων που πέταξαν άγνωστοι στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομία, οι χειροβομβίδες ήταν απασφαλισμένες και πιθανότατα ελατωματικές ενώ στη γέφυρα της Εθνικής Οδού βρέθηκαν και οι περόνες.

Οι χειροβομβίδες είναι F1, ρωσικής κατασκευής, αμυντικού τύπου. Την πρώτη βρήκε φύλακας στο προαύλιο του κτιρίου στη μία το μεσημέρι. Η δεύτερη βρέθηκε αργότερα το μεσημέρι επίσης στο προαύλιο του κτιρίου, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η πρώτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 05.15 το πρωί στην Άμεση Δράση. Ο άγνωστος ανέφερε οτι έχουν πετάξει δύο χειροβομβίδες στο πάρκινγκ του κτιρίου. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ερεύνησαν το χώρο αλλά δεν βρήκαν το παραμικρό.

Αυτό που τώρα εξετάζεται τώρα είναι αν οι χειροβομβίδες είναι απασφαλισμένες και αν εχουν γόμωση.

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και πυροτεχνουργοί του στρατού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε για την επίθεση: “Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές. Με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε: “Η προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία δεν έχει αποτέλεσμα. Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”.

“Παρακολουθούμε έκπληκτοι τα σημερινά επεισόδια, σε μία ημέρα που θα έλεγε κανείς ότι είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, να πληγώνεται η Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο” δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημάτα.

“Θέλω να καταγγείλω απερίφραστα αυτό το περιστατικό” συνέχισε “και νομίζω ότι συναισθανόμαστε όλοι ακόμα περισσότερο το βάρος της ευθύνης, ο κάθε πολίτης, αλλά και όσοι ασχολούμαστε πιο ενεργά με τα κοινά, να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στη χώρα μας.

Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα άκρα με την ψήφο μας, πάρα πολύ φανερά σήμερα και, αύριο, να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση, που θα διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και δεν θα μας οδηγήσει σε νέους διχασμούς και σε άλλες περιπέτειες”.

“Η επίθεση με χειροβομβίδες κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και μάλιστα την ημέρα των εκλογών, αποτελεί χτύπημα κατά της Δημοκρατίας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ  η οποία σημειώνει πως “καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό και δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες. Η χώρα δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε