Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Από κυνηγός της 17Ν… ληστής προποτζίδικου!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σοβαρό ζήτημα ελέγχου της ψυχικής υγείας του ένστολου προσωπικού, έθεσε με τον πιο εμφατικό τρόπο, η υπόθεση της ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, με δράστη έναν 46χρονο αρχιφύλακα που υπηρετεί στο 1ο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αρμόδιο για θέματα εσωτερικής τρομοκρατίας

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός στις 21:10 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κινούμενος με μοτοποδήλατο, έφθασε έξω από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στην οδό Καραμανλή 3Β στον Αγ. Δημήτριο. Σε κοντινή απόσταση ήταν η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, πολιούχου της περιοχής, όπου με αφορμή τον εορτασμό του βρισκόταν σε εξέλιξη εμπορικό πανηγύρι.

Ο 46χρονος, κρατώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι στα χέρια, έχοντας μάλιστα και σφαίρα στη θαλάμη του, εισέβαλε στο κατάστημα, φορώντας μια κουκούλα τύπου full face. Με την απειλή του όπλου άρπαξε περίπου 200 ευρώ, επιβιβάστηκε στο μοτοποδήλατο και διέφυγε. Οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση Δράση.

Ο ειδικός φρουρός ενημέρωσε την υπηρεσία του και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τον 46χρονο και τον συνέλαβαν, χωρίς ευτυχώς εκείνος να αντιδράσει.

Λίγη ώρα αργότερα, αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του προκαλώντας έκπληξη στους επικεφαλής της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας υπηρετεί τα τελευταία 12 χρόνια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και είχε ενεργή συμμετοχή σε μεγάλες υποθέσεις, όπως στις εξαρθρώσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη», «ΕΛΑ», «Επαναστατικού Αγώνα» και τελευταία της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο 46χρονος άντρας είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα και εδώ και ενάμιση χρόνο παρακολουθούνταν ιατρικά, από ιδιώτη ψυχίατρο, χωρίς όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ να έχει ενημερώσει για αυτό την υπηρεσία του ή να έχει γίνει αντιληπτό από τους προϊσταμένους του. Μάλιστα λάμβανε και ισχυρή φαρμακευτική αγωγή. Ο 46χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, ωστόσο αστυνομικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τους τελευταίους δύο μήνες βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Οι συνάδελφοι του 46χρονου αστυνομικού, «έπεσαν από τα σύννεφα» ακούγοντας την είδηση της σύλληψης και ειδικά το λόγο, μια ένοπλη ληστεία με λεία…200 ευρώ. Κανείς, όπως ισχυρίζονται, δεν ήξερε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχε απευθυνθεί σε ιδιώτη ψυχίατρο, και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν φαίνεται να υπήρχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μπορεί να τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Διαβάστε επίσης:
Θρίλερ με αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής που έκανε ένοπλη ληστεία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε