Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποφυλακίστηκε ο Αστυνομικός από το Ηράκλειο και ο αδερφός του για την υπόθεση της “μαφίας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αποφυλακίστηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Λασιθίου, ο 42χρονος αστυνομικός από το Ηράκλειο, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον νομό Ηρακλείου με έδρα τα Μάλια.

O 42χρονος που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών, σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με το flashnews.gr κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Νεαπόλεως, αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Το όνομα του 42χρονου αστυνομικού, μάλιστα, φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία και ως ο ένστολος ο οποίος ζήτησε από μέλος της εγκληματικής ομάδας του Ηρακλείου, μεσολαβήσει ώστε να πουλήσει ένα καλάσνικoφ για το ποσό των 3.400 ευρώ.

Ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τον αγοραστή που εξέφρασε ενδιαφέρον και έτσι δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε, το μεσημέρι συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα δικαστήρια Νεάπολης.
Μαζί του, μεταφέρθηκε και ο αδερφός του, συνταξιούχος αστυνομικός, στο σπίτι του οποίου κατά την διάρκεια των ερευνών της ΕΛΑΣ βρέθηκαν κροτίδες.
Και ο 2ος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις ίδιες ποινικές διώξεις, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Νεάπολης να αποφασίσουν την αποφυλάκιση του.

Απολογούνται οι τρεις ανήλικοι

Αυτή την ώρα απολογείται ο πρώτος από τους τρεις ανήλικους που φέρονται να είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Οι 3 ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, είναι παιδιά μελών των οργανώσεων και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Νεαπόλεως τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Αύριο θα απολογηθούν τα υπόλοιπα μέλη του “συνδικάτου του εγκλήματος

Οι δύο φερόμενοι ως οι εγκέφαλοι των εγκληματικών οργανώσεων, ο 45χρονος, από το Σίσσυ, μέλος γνωστή οικογενείας του Μυλοποτάμου, και ο 48χρονος επιχειρηματίας από τα Μάλια, που αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση καθώς και διώξεις για κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό σε βαθμό πλημμελήματος, αναμένεται να απολογηθούν αύριο το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πληροφορίες, επίσης αναφέρουν ότι αύριο θα απολογηθεί και ο 2ος αστυνομικός από τον Άγιο Νικόλαο, που αντιμετωπίζει διώξεις για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Τέλος, ο αξιωματικός της αστυνομικής δ/νσης Λασιθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος, αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε