Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για το μυστηριώδες ιστιοφόρο με τα αρχαία στα Χανιά!

Αποκαλύψεις για το μυστηριώδες ιστιοφόρο με τα αρχαία στα Χανιά!

– Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το Λιμενικό το βράδυ της Τρίτης (22.08.2017)
– Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα
– Δείτε τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ευρήματα

Ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου είναι τα αρχαία που εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού στο ιστιοφόρο, που εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης (22.08.2017) ανοιχτά των Χανίων.

Όπως έγραψε το cretapost.gr, το ιστιοφόρο βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ενώ οι δύο Γερμανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, εκτιμάται πως οι δύο Γερμανοί ήταν δύτες και ανέσυραν τα αρχαία από την θαλάσσια περιοχή “Χοιρονήσι Κολυμβαρίου”.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τα ευρήματα

 

Το χρονικό

Όλα άρχισαν το βράδυ της Τρίτης (22.08.2017), όταν εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού το ιστιοφόρο “Contenius Eagle”, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι Γερμανών.
Κατά τον έλεγχο οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 16 αρχαία αντικείμενα, καταδυτικός εξοπλισμός και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αμέσως, άρχισε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ιστιοφόρου στο λιμάνι των Χανίων και οι δύο Γερμανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν.

Το ζευγάρι των Γερμανών διανυκτέρευσε στο λιμεναρχείο, ενώ σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα, το σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Πηγή: cretapost.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις