Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποκάλυψη NewsIt: Αυτοί ειναι οι τρομοκράτες γονείς της 27χρονης Γερμανίδας

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής μία 27χρονη Γερμανίδα ως ύποπτη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική.

Η 5η σύλληψη της Αντιτρομοκρατικής είναι κόρη, κατηγορούμενων για συμμετοχή στη γερμανική ένοπλη οργάνωση Μπάαντερ Μάινχοφ-RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός).

Προς το παρόν τα στοιχεία ενοχής της, που παρουσιάζουν οι αστυνομικοί, είναι οι συχνές και πολύωρες συναντήσεις της με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέριες της Αθήνας.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της, επί της οδού Κιουταχείας στον Περισσό, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα από αυτό.

Η 27χρονη διέμενε παλαιότερα στη Θεσσαλονίκης όταν πριν από 7 μήνες εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργαζόταν σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι οτι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Όπως είπε ο ίδιος «η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η μητέρα της και ο πατέρας της, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ανήκαν στην τρίτη γενιά της RAF, με τον πατέρα της να πέφτει νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αυστριακούς αστυνομικούς στο 1986 στη Βιέννη. Για την μητέρα της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, παραδόθηκε η ίδια στην γερμανική πρεσβεία στο Λίβανο το 1999 μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους. Προφυλακίστηκε και το 2001 αφέθηκε ελεύθερη λόγω έλλειψης στοιχείων.

Δείτε την επικήρυξη των γερμανικών αρχών με τις φωτογραφίες των δύο γονιών της 27χρονης Γερμανίδας



Διαβάστε επίσης:

“Ετοίμαζαν χτύπημα πριν τη δίκη” των 13 για τους “Πυρήνες”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε