Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αποκάλυψη NewsIt: Και τρίτο πρόσωπο στη συμπλοκή με άρωμα τρομοκρατίας

Ο Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός κατά την συμπλοκή στην Δάφνη
, Ο Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός κατά την συμπλοκή στην Δάφνη

Το NewsIt αποκαλύπτει πως υπήρχε τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο στην άγρια συμπλοκή που έγινε στη Δάφνη με “άρωμα τρομοκρατίας” και στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας και διέφυγε ο συνεργός του.

Η υπόθεση από μία απλή συμπλοκή μεταξύ εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου μετετράπη σε σοβαρότατη υπόθεση για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα ηνία των ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΕΥΠ, με τους αξιωματικούς να διαρρέουν πως βρίσκονται ενώπιον της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. 

Αυτό προκύπτει, καθώς η ΕΛ.ΑΣ συνδέει τον Λάμπρο Φούντα που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών με τους κύκλους της τρομοκρατίας και συγκεκριμένα πιθανότατα με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ύστερα και από τα ευρήματα μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε για να κάνει έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο που του φάνηκε ύποπτο. Με το που άναψαν τον φάρο του περιπολικού οι δύο δράστες που ήταν σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο βγήκαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών στην οδό Κουντουριώτου στη Δάφνη.

Οι αστυνομικοί βγήκαν αμέσως από το περιπολικό και καλύφθηκαν πίσω από αυτό. Με τα όπλα στα χέρια οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τους δράστες να παραδοθούν, όμως εκείνοι συνέχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα με αποτέλεσμα ο ένας από τους δράστες να πέσει νεκρός, ενώ ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να εξαφανιστεί στα γύρω στενά. Mέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, παρά το ανθρωποκυνηγητό, δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Προς αυτή την εξέλιξη, δηλαδή της τρομοκρατίας, δείχνουν να είναι και οι κινήσεις της Αστυνομίας, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού Λάμπρου Φούντα με σκοπό μήπως κάποιος τον γνωρίζει και μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 1014, 1964 και 170, ενημερώνοντας ότι θα τηρηθεί το απόρρητο της επικοινωνίας.

Μάλιστα, DNA του θύματος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων προς πιθανή ταυτοποίηση με γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα, της Σέχτας Επαναστατών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. 

«Η χειροβομβίδα ήταν RGD-5 επιθετικού τύπου ρωσικής προέλευσης, μέσα σε τσαντάκι που είχε χιαστή στον ώμο του και μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Παρόμοια έχει χρησιμοποιήσει η “Σέχτα Επαναστατών” στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, η οποία δεν εξερράγη, ενώ αντίστοιχες ήταν και εκείνες του ‘Επαναστατικού Αγώνα’ στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και στα Εξάρχεια εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας» αναφέρουν αινιγματικά οι ίδιοι αξιωματικοί ευελπιστώντας ότι θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση να ταυτοποιήσουν στοιχεία με ενέργειες.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε. Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση» υποστήριξε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Ιωάννης Δικόπουλος. Πάντως επάνω τους δεν είχε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και κινητό τηλέφωνο παρά μόνο την ασύρματη συσκευή επικοινωνίας, ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς φέρεται να ήταν φίλος και γείτονας των καταζητούμενων και επικηρυγμένων «ληστών με τα μαύρα», αδερφών Μάριου και Συμεών Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο 35χρονος, φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, φόρμες παραλλαγής, είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο μάγκνουμ, μία χειροβομβίδα επιθετικού τύπου ρωσικής προέλευσης και συσκευή ασύρματης επικοινωνίας, είχε συλληφθεί το 1995 στην πρώτη άρση πανεπιστημιακού ασύλου στο Πολυτεχνείο και ήταν ανάμεσα στους περίπου 500 συλληφθέντες μετά την αστυνομική εισβολή. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είχε στενές σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε την μαρτυρία κατοίκου της περιοχής για την συμπλοκή

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε